Jump to content
Sign in to follow this  
SBN

Mondial fără superputeri. Ce naționale obișnuite cu turneele finale nu merg în Rusia

Recommended Posts

BjagcWY.jpg

 

29 de echipe sunt deja calificate pentru Cupa Mondială din Rusia. Turneul final din 2018 nu va avea printre participante patru superputeri. Italia, Olanda, SUA și Chile sunt patru dintre naționalele obișnuite cu participarea la turneele finale care nu vor merge la Mondialul din 2018.

 

Italia a terminat grupa G a preliminariilor pe locul doi, după Spania. Squadra Azzurra a mers la baraj, acolo unde a fost eliminată de Suedia, ratând astfel prezența la un Mondial după 60 de ani.

 

Olanda a terminat pe poziția a 3-a în grupa A din preliminarii și nu a prins nici barajul, acolo unde a mers Suedia. Franța a fost echipa care s-a calificat de pe primul loc.

 

SUA a terminat pe poziția a 5-a în turul 5 din America Centrală și de Nord, pierzând locul de baraj în detrimentul celor din Honduras. Mexic, Costa Rica și Panama sunt echipele care au lăsat acasă Statele Unite ale Americii. SUA ratează astfel participarea la un Mondial după 32 de ani.

 

Chile, câștigătoarea ultimelor două ediții de Copa America, a terminat pe locul 6 în grupa Americii de Sud și a pierdut locul la baraj în detrimentul celor din Peru.

 

 

Echipele calificate până în acest moment la Mondialul din Rusia:

 

Europa: Rusia (echipa gazdă, calificată din oficiu), Germania, Anglia, Belgia, Spania, Polonia, Islanda, Serbia, Franța, Portugalia, Elveția, Croația, Suedia;

Africa: Nigeria, Egipt, Senegal, Maroc, Tunisia;

CONCACAF: Mexic, Costa Rica, Panama;

America de Sud: Brazilia, Uruguay, Argentina, Columbia;

Asia: Iran, Japonia, Coreea de Sud, Arabia Saudită;

 

Ultimele echipe care vor merge la turneul final din Rusia se vor decide între Irlanda - Danemarca, (0-0, în tur), Peru - Noua Zeelandă (0-0) și Australia - Honduras (0-0).

 

 

 

 

 

Sursa: DIGISport

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...