Jump to content
Sign in to follow this  
SBN

Chapecoense, la un an de la tragedie: ”O lecție în care totul poate fi reconstruit cu credință, unitate și dragoste”

Recommended Posts

O7V3fas.jpg

 

Astazi, 28 noiembrie 2017, se împlinește un an de la tragicul accident în care şi-au pierdut viaţa 71 de persoane din cele 77 aflate la bordul aeronei care zbura în apropierea oraşului columbian Medellin.

 

Chapecoense este o familie. Este un club de războinici, iar oamenii din oraș iubesc această echipă”, spune Paulinho Dias, mijlocașul defensiv care joacă în prezent pentru Dynamos Delhi, în Super League din India, și care a fost un fotbalist important pentru Chapecoense în sezonul 2012-2013. "Ce s-a întâmplat la Chape m-a șocat și m-a îngrozit. Am fost extrem de trist și nu m-am putut opri din plâns. Îi știam pe băieții din avion. Nu puteam să cred”.

 

Paulinho Diaz a ținut să-și reamintească momente frumoase pe care le-a petrecut alături de cei care și-au pierdut viața acum un an. "Eram deci printre cei mai buni din fotbalul brazilian. Întotdeauna am rămas împreună cu ei, deși plecasem de la echipă. Pe drumul spre stadion, în zilele de meci, în autobuz, obișnuiam să cântăm mereu și să ne rugăm".

 

Dias a jucat de 47 de ori în cele aproape două sezoane pe care le-a petrecut la Chapecoense. "La Chape toată lumea a crezut că orice este posibil și mereu a visat uriaș. Am învățat o lecție despre viață în care totul poate fi reconstruit cu credință, unitate și dragoste”.

 

Echipa Chapecoense a fost reconstruită într-un timp record după ce a fost decimată într-un accident aviatic pe 28 noiembrie anul trecut pe când se îndrepta spre Medellin (Columbia) pentru a disputa prima manşă a finalei competiţiei Copa Sudamericana. În tragedie şi-au pierdut viaţa 71 de persoane din cele 77 aflate la bord.

 

Echipa braziliană de fotbal Chapecoense, deşi învinsă cu 1-0 pe teren propriu de Avai FC, a câştigat în luna mai Campionatul Catarinense, competiţie regională din statul Santa Catarina, adjudecându-şi primul titlu după tragedia aeriană.

 

Chapecoense a primit din oficiu Copa Sudamericana, competiţie în a cărei finală reuşise să ajungă pentru prima oară în istoria sa, dar pe care nu a mai putut să o dispute, din cauza tragicului accidentat aviatic de la sfârşitul lunii noiembrie, când 19 dintre jucătorii echipei şi antrenorul Caio Junior au murit.

 

Formaţia braziliană se deplasa în Columbia, unde urma să joace turul ultimului act, împotriva lui Atletico Nacional. Şase din cele 77 de persoane care se aflau în avion au supravieţuit - trei fotbalişti, portarul Jackson Ragnar Follmann, fundaşii Helio Hermito Zampier Neto şi Alan Luciano Ruschel, jurnalistul Rafael Henzel, însoţitoarea de bord Jimena Suarez şi tehnicianul de zbor Erwin Tumiri. După accidentul din noiembrie, 22 de jucători au fost trasferaţi la Chapecoense, pentru a reconstrui echipa. 

 

 

 

 

 

Sursa: DIGISport

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...