Jump to content
Sign in to follow this  
SBN

România - Spania 19-17. Victorie și calificare în optimi, cu două meciuri înainte de finalul grupelor

Recommended Posts

XjGH0Hi.jpg

 

Naționala României a câștigat în fața Spaniei cu scorul de 19-17, la capătul unui meci pe muchie de cuțit în etapa a 3-a a Grupei A de la Campionatul Mondial de handbal feminin găzduit de Germania. Victoria echivalează cu o calificare în optimile de finală, cu două partide înainte de încheierea fazei grupelor. Tricolorele mai au de jucat cu Angola (joi, 7 decembrie) și cu Franța (vineri, 8 decembrie).

 

Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a meciului de marți, cu 8 goluri.

 

Tricolorele au început mai slab meciul şi au fost conduse cu 2-0, 3-1, 4-2, au restabilit egalitatea (4-4), Spania a mai condus o dată la două goluri (6-4), dar apoi au urmat cinci goluri consecutive ale României, care a avut cea mai mare diferenţă din întreg meciul, 9-6. La pauză, România a condus cu 9-7.

 

Spania a marcat primele trei goluri ale reprizei secunde (10-9), iar apoi s-a desprins din nou la două lungimi, 14-12. Ibericele au mai condus în trei rânduri, dar România, antrenată de spaniolul Ambros Martin, a egalat, 17-17, iar apoi a marcat de alte două ori până la final, câştigând cu 19-17 un meci în care au excelat apărările.

 

Meciul a fost arbitrat de argentinienii Julian Ismael Grillo Lopez şi Sebastian Lenci, delegat IHF fiind macedoneanul Dragan Nacevski.

 

În celelalte meciuri ale grupei, Slovenia a învins Angola cu 32-25, iar Franţa a surclasat Paraguayul cu 35-13.

 

În clasament, pe primul loc se află România, cu 6 puncte, urmată de Franţa, 4 puncte, Spania, 4 puncte, Slovenia, 4 puncte, Angola, 0 puncte, Paraguay, 0 puncte.

 

Următoarele meciuri vor avea loc joi, Paraguay - Slovenia, România - Angola şi Spania - Franţa.

 

 

Clasamentul Grupei A de la Campionatul Mondial

 

tr0d7mp.png

 

 

După două victorii, 29-17 cu Paraguay și 31-28 cu Slovenia, pentru naționala României urmează primul test cu adevărat important de la Campionatul de Handbal din Germania. Neagu și compania joacă în această seară, de la ora 21:30, cu reprezentativa Spaniei.

 

Cele două echipe ocupă primele două poziții din grupa A, ambele reușind câte două victorii în primele două meciuri. Lider este însă Spania, care are un golaveraj mai bun. Ambele echipe au marcat câte 60 de goluri, însă ibericele au încasat doar 39, cu 5 mai puțin decât tricolorele.

 

De altfel, Cristina Neagu a tras un semnal de alarmă după meciul cu Slovenia, când România a primit nu mai puțin de 28 de goluri. "E alarmant" recunoștea cea mai bună jucătoare din naționala noastră.

 

România și Spania s-au întâlnit ultima dată pe pământ românesc, în sala Dinamo. Fiecare echipă a reușit câte o victorie, dar meciurile au fost extrem de echilibrate, așa cum se anunță și întâlnirea din această seară.

 

 

Programul și rezultatele naționalei la CM

 

02.12 Romania - Paraguay 29-17
03.12 Slovenia - Romania 28-31 
05.12 Romania - Spania, ora 21:30
07.12 Romania - Angola, ora 19:00
08.12 Franta - Romania, ora 19:00

 

 

Lotul României pentru CM 2017

 

Denisa Dedu, Iulia Dumanska - portari, Valentina Elisei Ardean, Ana Maria Popa - extreme stânga, Cristina Neagu, Cristina Florianu, Gabriella Szucs - interi stânga, Eliza Buceschi, Mădălina Zamfirescu, Cristina Laslo - centri, Crina Pintea, Timea Tătar, Cynthia Tomescu - pivoţi, Melinda Geiger, Ana Maria Dragut - interi dreapta, Aneta Udriştoiu, Ana Maria Berbece - extreme dreapta.

 

 

Tricolorele s-au calificat, în iunie, după o dublă cu Austria, pentru a 23-a oară consecutiv la Campionatul Mondial. România este singura echipă din lume care a bifat toate ediţiile.

 

La ediţia din 2015 a Mondialului, România a obţinut medalia de bronz, având în palmares şi argint mondial în 2005.

 

 

 

 

 

 

Sursa: DIGISport

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...