Jump to content
Sign in to follow this  
SBN

Chelsea - FC Barcelona, un clasic al istoriei recente. Record negativ al lui Messi contra londonezilor

Recommended Posts

tHmQ1oI.jpg

 

Pe lângă duelul dintre Real Madrid şi Paris St. Germain, optimile de finală ale Ligii Campionilor propun un alt duel care poate fi în orice moment o finală a competiţiei, Chelsea - FC Barcelona.

 

Confruntările dintre cele două formaţii au devenit în istoria recentă un adverărat clasic al fotbalului european, iar meciurile Chelsea-Barcelona nu au fost lipsite de controverse.

 

"Dubla" din primul mandat al lui Jose Mourinho pe Stamford Bridge sau returul semifinalei de Liga Campionilor din sezonul 2008/09, încheiat cu golul lui Andres Iniesta care i-a trimis pe catalani în ultimul act, au rămas în memoria colectivă şi rămân momente memorabile în istoria competiţiei.

 

În total, de 15 ori au stat faţă în faţă cele două echipe, iar 12 dintre aceste meciuri s-au disputat după 1999. Bilanţul general este perfect egal. Chelsea şi Barcelona au câte 5 victorii, iar alte 5 partide s-au încheiat la egalitate.

 

Ultima oară când au fost adversare, londonezii au cucerit Liga Campionilor. În semifinalele sezonului 2011/12, Chelsea s-a impus cu 1-0 pe teren propriu, apoi a obţinut un egal dramatic pe Camp Nou (2-2) şi a avansat în ultimul act, unde a învins-o pe Bayern, chiar la Munchen, la loviturile de departajare.

 

Un amănunt interesant este acela că Lionel Messi nu a reuşit să marcheze vreun gol în opt meciuri în care a avut-o ca adversară pe Chelsea. Argentinianul a trimis 29 de şuturi spre poarta actualei campioane a Angliei, însă niciunul nu a ajuns în plasă. Este de departe cel mai slab bilanţ al carierei sale.

 

Meciul tur se va disputa pe 20 februarie, la Londra, în timp ce manşa a doua este programată pe 14 martie, pe Camp Nou.

 

 

 

 

Sursa: DIGISport

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...