Jump to content
Sign in to follow this  
SBN

CFR-ul lui SuperDan este egalul Stelei lui Ienei! Parcurs de invidiat pentru liderul Ligii 1

Recommended Posts

NzQv1bR.jpg

 

CFR Cluj este pe cale să încheie o primă parte a sezonului aproape de perfecțiune. Antrenorul Dan Petrescu a transformat total formația ardeleană, care a egalat o performanță veche de aproape un sfert de secol, pe care Steaua o reușea cu Emeric Ienei antrenor.

 

Cu 15 meciuri fără gol primit "clean sheet", folosind termenul folosit de englezi pentru meciurile în care o echipă termină meciul cu poarta intactă - în primele 21 de etape ale sezonului (dintre ele, 13 au fost victorii), CFR Cluj are cea mai bună apărare din Liga 1.

 

În România, ultima echipă care bifa o astfel de performanță era Steaua lui Emeric Ienei, care în 1993-1994 avea să câștige titlul în Liga 1, la 13 puncte în fața Universității Craiova, a descoperit Gazeta. 

 

Și trupa antrenorului care a cucerit Cupa Campionilor Europeni cu roș-albaștrii avea tot 10 goluri primite în primele 21 de runde ale sezonului respectiv. Din echipă făceau parte jucători precum Ilie Dumitrescu, Adrian Ilie, Marius Lăcătuș, Jean Vlădoiu, Daniel Prodan sau Basarab Panduru.

 

CFR Cluj are șanse mari să depășească recordul Stelei lui Emeric Ienei. 

 

În etapa a 22-a, ultima care se joacă în 2017, ardelenii joacă pe terenul Craiovei, într-un meci programat sâmbătă, 16 decembrie, de la ora 20:00.

 

Apoi, până la finalul sezonului regulat, mai au la dispoziție 4 meciuri, care se vor juca în 2018: le vor întâlni, în ordine, pe Concordia Chiajna, FCSB, Astra și pe Juventus.

 

 

 

 

 

Sursa: DIGISport

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...