Jump to content
Sign in to follow this  
SBN

Surpriză de proporții la Hamburg! Franța e noua campioană mondială la handbal feminin!

Recommended Posts

6yACzgn.jpg

 

Franţa este noua campioană mondială la handbal feminin, după ce a reuşit să învingă cu scorul de 23-21 (11-10) selecţionata Norvegiei, deţinătoarea titlului, în finala CM 2017, disputată duminică la Hamburg (Germania). Acesta este al doilea titlu mondial din istoria handbalului feminin din Hexagon, după cel cucerit în 2003.

 

A fost al treilea duel între cele două reprezentative în ultimul act de la un Campionat Mondial și, pentru prima dată, Franța a avut câștige de cauză. Norvegia s-a impus în finalele din 1999 și 2011.

 

În lotul Franţei se află și două jucătoare de la CSM Bucureşti: Gnonsiane Niombla şi Camille Ayglon. Cea mai bună marcatoare a partidei a fost norvegianca Nora Mork, autoare a 8 goluri.

 

Medalia de bronz a revenit echipei Olandei, care a învins cu 24-21 (14-8), formaţia Suediei, în meciul pentru stabilirea ocupantei locului al treilea, care a avut loc tot la Hamburg.

 

Naţionala României a încheiat Campionatul Mondial pe locul 10, după ce a fost eliminată în optimi de reprezentativa Cehiei (27-28).

 

 

 

 

 

Sursa: DIGISport

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...