Jump to content
Sign in to follow this  
SCA

Schimbare importantă la licitația pentru brandul Rapid. "Poate că așa va fi mai atractiv"

Recommended Posts

rapid licitatie

 

Licitația pentru brandul, culorile și trofeele clubului Rapid București a suferit o nouă amânare, pe 12 ianuarie. A fost pentru a patra oară când nu s-a prezentat nimeni la licitație, iar lichidatorul judiciar al societății propune o nouă strategie, pentru a evita ca un astfel de episod să se repete. De acum, Mihai Florea ia în calcul să ceară oferte scrise, iar apoi să negocieze direct cu cei interesaţi.
Următoarea licitație va fi programată cel mai târziu la începutul lunii februarie. Lichidatorul judiciat al FC Rapid SA a precizat că le va propune creditorilor varianta solicitării ofertelor scrise.
"Era de aşteptat să nu se prezinte nimeni nici acum. O să mai stabilesc încă o licitaţie cu acelaşi preţ de pornire pentru că Adunarea Generală a creditorilor a decis ca limita minimă să fie 1,7 milioane plus TVA. Aşa că nu pot să mai scad. Mă gândesc să o programez pentru sfârşitul lunii ianuarie, începutul lui februarie, şi imediat să cer oferte scrise. Poate aşa va fi mai atractiv pentru cei interesaţi. Iar dacă am oferte scrise, să negociem direct cu cei interesaţi. O să le propun creditorilor şi varianta asta. Că atunci când scade preţul în trepte, nu vine nimeni, după cum se vede... toţi aşteaptă ultimul preţ. Deci, poate cerem oferte scrise", a spus Mihai Florea, pentru Agerpres.
Lichidatorul judiciar al FC Rapid SA a organizat până în prezent 4 licitaţii pentru vânzarea mărcilor, culorilor şi trofeelor clubului de fotbal după cum urmează: 10 noiembrie 2017 - preţ de pornire 3,4 milioane euro + TVA, 23 noiembrie 2017 - 3,06 milioane de euro + TVA, 15 decembrie 2017 - 2,754 milioane de euro + TVA şi 12 ianuarie 2018 - 1,7 milioane de euro + TVA. La niciuna dintre acestea nu s-a prezentat vreun cumpărător.
Adunarea Generală a Creditorilor a stabilit în şedinţa sa din 26 octombrie 2017 ca preţul de pornire al licitaţiei pentru vânzarea mărcilor şi culorilor echipei giuleştene să fie de 3,4 milioane de euro plus TVA. Iniţial, o firmă specializată în evaluare stabilise ca preţ de pornire 406.000 de euro plus TVA, sumă respinsă de creditorul majoritar.
Academia Rapid Bucureşti, echipă înfiinţată anul acesta prin asociere cu Primăria Sectorului 1, care a obţinut dreptul de folosinţă a mărcii, culorilor şi siglei FC Rapid de la societatea SC FC Rapid SA, aflată în lichidare, evoluează în prezent în Liga a 4-a. Primăria a anunţat că doreşte să achiziţioneze marca, culorile şi sigla FC Rapid.
Gruparea de fotbal Rapid a intrat în procedură de insolvenţă în 7 decembrie 2012, iar la 13 iunie 2016 Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în faliment şi dizolvarea societăţii. Suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru era de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro. Conform legii, lichidatorul trebuie să scoată la licitaţie sigla, culorile şi mărcile FC Rapid.
După declararea falimentului, echipa de fotbal FC Rapid a fost exclusă în vara anului 2016 din Liga 1.
În sezonul 2016-2017, în Liga a 5-a au activat două echipe care se doresc a fi continuatoarele echipei Rapid: AFC Rapid, asociaţie non-profit care a administrat clubul până în 2006 şi care deţine 0,25 la sută din acţiunile SC FC Rapid SA, şi Mişcarea CFR, echipă înfiinţată de sindicatul CFR şi Clubul Aristocratic Rapid. Dintre acestea, Mişcarea CFR s-a desfiinţat, iar AFC Rapid evoluează în prezent în Liga a 4-a, alături de Academia Rapid.

 

Sursa: digisport.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...