Sign in to follow this  
miLaneZ

VLC suportă acum HDR, video 360, 8K și… Google Chromecast

1 post in this topic

vlc-media-player.jpg

 

Popularul player video VLC a atins acum versiunea 3.0, primul din ceea ce urmează să fie ramura Vetinari. Aceasta adaugă suport pentru HDR, incluzând variantele de culoare atât 10 biți cât și 12 biți precum și pentru format video 360 grade.

Această variantă suportă de acum și Chromecast streaming. În timp ce VLC este open source, această parte a sa nu este; Tom’s Hardware raportează că VideoLAN a explicat că „a folosit Google SDK oficial pentru a construi această facilitate, ceea ce îi împiedică să ofere codul sursă„.

Printre caracteristicile importante adăugate se numără suportul audio 3D, audio passthrough pentru codecurile audio HD și suport pentru navigarea drive-urilor NAS. Ca întotdeauna, sunt adăugate și o mulțime de codecuri noi.

VLC, care a început ca un proiect academic în 1996, a devenit între timp unul dintre cele mai bine întreținute playere video gratuite de pe toate platformele. Dezvoltarea sa este condusă de VideoLAN, o organizație nonprofit cu sediul în Franța, cu voluntari care lucrează la ea din întreaga lume.

Această nouă versiune majoră a software-ului a fost în curs de dezvoltare din iunie 2016.

Platformele acceptate includ Windows, Mac, Android, iOS, Windows Phone și Linux. Aceasta din urmă nu este încă disponibilă publicului. Puteți descărca toate celelalte variante din link-ul de mai jos.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.