Sign in to follow this  
miLaneZ

YouTube Red ajunge în România: ce are special serviciul pe bani

1 post in this topic

youtube-red-romania-1170x658.jpg

 

YouTube Red există de câțiva ani, dar fără mare tracțiune. Acum, Alphabet, compania care controlează și Google, pregătește un plan de tipul Netflix. 

YouTube Red a fost gândit ca o alternativă la serviciile de streaming din partea unei companii care deja conducea ca utilizatori și volum de conținut. Important e că YouTube Red n-are reclame, costă și permite salvarea clipurilor offline. Totodată, poți asculta cu ecranul închis pe telefon și tabletă.

 

 

Recent, Susan Wojcicki, director executiv YouTube, a spus că serviciul YouTube Red va fi disponibil în peste 100 de țări. Încă de la începutul lui 2017 era gândită o expansiune, dar abia acum e anunțat ceva concret. Deocamdată, abonamentul este de 10 dolari pe lună. Acesta va veni și în România, conform lui Florin Pravai, Agency Head Google România. El a declarat pentru Profit.ro că România face parte din primul val de extindere a disponibilității. Când e debutul oficial încă nu e cert.

Până acum, YouTube Red a putut fi accesat din Australia, Coreea de Sud, Mexic, Nouă Zeelandă și Statele Unite ale Americii.

 

 

 

Pomenea la început de Netflix și cazul extinderii rapide a devenit un model. În ianuarie 2016, compania a anunțat că va ajunge în aproape toate piețele. Sigur, conținutul încă nu este la fel peste tot, dar e disponibil în toată lumea, după ce, inițial, avea o distribuție limitată la doar câteva țări.

O particularitate a YouTube Red e și că are show-uri și producții exclusive. Așa cum Netflix s-a remarcat cu cele Originals, așa încearcă și Alphabet să facă cu acest serviciu. Astfel, vloggerii mai importanți pot trece la următorul nivel și, totodată, cei care nu au la dispoziție o platformă de distribuție pot profita de asta. Expansiunea YouTube vine și pe fondul creșterii Facebook pe zona de video online, o rețea socială mai puternică decât ce au la dispoziție Google ori Alphabet per total.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.