Sign in to follow this  
miLan

Opera Touch e noul browser care promite să facă minuni pe mobile

3 posts in this topic

 

 

Este puțin probabil ca Opera să fie prima ta opțiune în materie de browsere de internet, dar noul Opera Touch vine cu câteva argumente importante pentru a fi experimentat pe mobile.

Când vine vorba de navigat pe internet pe smartphone, cei mai mulți dintre noi se rezumă la aplicația nativă cu care a venit telefonul. Dacă ești utilizatori de iPhone, folosești Safari. În cazul Android, s-ar putea îți desfășori activitatea online prin intermediul Chrome. Atât în Google Play, cât și în Apple AppStore, există însă câteva soluții semnificativ mai interesante. Opera face browsere de peste două decenii, iar experința se vede în fiecare versiune nouă a software-ului omonim pentru desktop-uri sau în browserele inovative pentru mobile.

 

 

Noul Opera Touch este doar cel mai recent proiect al companiei destinat utilizatorilor de iPhone și Android. Acesta vine la înaintare cu un nou concept și s-ar putea să îți facă viața mai ușoară, mai ales dacă nu te-ai obișnuit foarte bine cu ecranele de mari dimensiuni ale telefoanelor moderne.

 

 

Spre deosebire de alte browsere pe care le-ai experimentat în trecut, Opera Touch este menit să faciliteze navigarea pe internet cu o singură mână. Întreaga interfață a fost creată pentru ca tu să ajungi cu degetul mare la toate funcțiile cu care ai interacționa în mod uzual. În centrul atenției, se află un buton multifuncțional intitulat Fast Action Button. Respectivul element de interfață este integrat în partea de jos a ecranului și facilitează atât navigarea rapidă printre taburile recente, cât și căutarea online.

Când deschizi Opera Touch, de fiecare dată, cursorul se poziționează în bara de adresă și poți începe instant să cauți ceva pe internet sau să tastezi o adresă. Accentul se pune pe eficiență și pe micșorarea traseului către informația de care ai nevoie. În prima fază, aplicația este disponibilă doar în Google Play, dar ar trebui să ajungă în curând și în AppStore.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Folosesc Opera pe PC si Chrome pe mobil, imi vine greu sa cred ca o aceasta versiune de Opera pe pe android (a 4-a cred? Sau a 5-a) , nu va fi ca si celelalte eclipsata de Google Chrome care este echilibrat, calculat si stabil, asta doar pe Android.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opera pe Android a fost slaba pana acum. Recomand Firefox Nightly. E folosit ca un tool pentru developeri, dar mie mi se pare destul de stabil. Nu stiu daca inca poate fi spus ca e peste chrome, dar mi se pare o alternativa buna 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.