Jump to content
Sign in to follow this  
miLan

[News]A fost anunțat Xbox Adaptive Controller, un gamepad pentru cei cu dizabilități

Recommended Posts

Xbox-Adaptive-Controller-653x408.jpg

 

 

Microsoft va lansa un nou gamepad conceput pentru jucătorii cu mobilitate limitată în cursul acestui an.

Xbox Adaptive Controller, care va fi compatibil cu Windows 10, vine cu două butoane centrale mari, plus un număr de sloturi pe partea de sus, fiecare dintre acestea corespunzând unui buton de pe controller-ul Xbox standard. Veți putea să conectați alte butoane, joystick-uri, pedale și alte controllere fabricate de terți în acele sloturi, oferind practic posibilitatea de a vă crea propria schemă de control personalizată pe care o puteți remapa ori de câte ori doriți.

Acesta a fost dezvoltat alături de organizații precum The AbleGamers Charity, The Cerebral Palsy Foundation, Craig Hospital, SpecialEffect și Warfighter Engaged, precum și în mod direct cu jucătorii care suferă de o mobilitate limitată.

Microsoft va dezvălui mai multe detalii la E3, iar controller-ul va fi pus în vânzare exclusiv prin intermediul magazinului Microsoft în cursul acestui an pentru prețul de 99,99 dolari.

Compania a declarat:

Quote

Pentru jucătorii cu mobilitate limitată, găsirea de soluții pentru un controller care să se potrivească nevoilor lor individuale a fost o provocare. Soluțiile care există astăzi sunt adesea costisitoare, greu de găsit, sau necesită o abilitate tehnică semnificativă pentru a le crea. Scopul nostru a fost de a face dispozitivul cât mai adaptabil cu putință, astfel încât jucătorii să poată crea o configurație care să funcționeze pentru ei într-un mod plug-and-play, extensibil și accesibil.

Dr. Mick Donegan, fondator și director executiv la SpecialEffect – o organizație de caritate din Marea Britanie care ajută persoanele cu dizabilități să se bucure de jocurile video – a spus:

Quote

 

Aceasta a fost o colaborare crucială pentru noi. Experiența noastră în a ajuta persoanele cu dizabilități fizice complexe să acceseze jocuri video ne-a permis să oferim nu numai sfaturi foarte relevante despre caracteristici și design, dar și feedback direct din perspectiva centrată pe utilizator.
Microsoft are aici un produs cu un preț competitiv, care are un potențial masiv de a ajuta mult mai mulți oameni la nivel global să se bucure de magia jocurilor video.

 

Videoclipul de mai jos oferă mai multe detalii despre Xbox Adaptive Controller și arată unele dintre setările posibile. Pare foarte flexibil, și în prezent este compatibil cu o serie de alte controllere și gamepad-uri.

 

https://www.youtube.com/watch?v=9fcK19CAjWM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...