Jump to content
Sign in to follow this  
Andrei26

INTERVIU | Sean Paul - „Familia mea are origini din Africa și Europa”

Recommended Posts

INTERVIU | Sean Paul - „Familia mea are origini din Africa și Europa”

 

 

_mg_7804.jpg

 

Sean Paul a revenit în România, iar noi nu am putut rata ocazia de a ne întâlni cu el! Înainte de concertul pe care l-a susținut la Arenele Romane, artistul jamaican a participat la o conferință de presă, unde am apucat să îl luăm la întrebări!

 

Salut, Sean! Știu că Jamaica este casa ta, așa că spune-ne ceva despre țara ta, ceva ce nu putem să găsim pe internet?

 

E un loc foarte divers. Pe internet nu poți să vezi și cealaltă parte a Jamaicăi: de la lucruri mari la cele mărunte, de la lucruri rapide la cele care se mișcă mai greu... Suntem o insulă! Acum suntem influențați de atât de multe culturi din afară.

 

Am avut și noi o cultură unică, a noastră. Unul dintre cei mai mari artiști din Jamaica, Armato, s-a făcut remarcat dintr-o mulțime de oameni, și uite așa un popor este asociat cu o persoană. Cumva asta ne arată o reflecție asupra lumii, cam cum merg lucrurile. E un loc foarte divers, unde poți găsi foarte multe culturi, tocmai de aceea nu se vorbește foarte mult despre Jamaica în media. Oamenii pot să afle două-trei lucruri despre

Jamaica, dar sunt foarte multe culturi acolo. Familia mea are origini din Africa și Europa, de peste tot.

_mg_7809.jpg

 

Cum ai devenit interesat de muzica latino? Ai colaborat cu Enrique Iglesias, Becky G, J Balvin. E o nouă direcție pentru stilul tău?

 

Nu e o direcție nouă neapărat, poate doar că am mai multe contacte în telefon. Hahaha! Cred că mulți dintre acești artiști latino au acceptat să lucreze cu mine, pentru că dancehall-ul e din nou la modă. În ultimii anii nu am făcut prea multe chestii internaționale, dar recent au fost multe colaborări. Eu mă bucur de aceste oportunități.

 

Eu în continuare fac muzică bună, așa că oamenii vin la mine. Încerc să îmi pun eu amprenta pe piesele lor mai mult, să promovez dancehall-ul. Nu am mai făcut de ceva timp o piesă, în care stilul meu să fie influențat de cel al artistului cu care colaborez. E chiar foarte tare că i-am convins pe oameni să abordeze genul dancehall.

_mg_7837.jpg

 

Pe lângă artiștii latino, ai foarte multe colaborări cu Major Lazer. Îți mai aduci aminte cum i-ai cunoscut?

 

Walshy Fire, unul dintre băieții de la Major Lazer, se cunoaște cu Copper Shaun, tipul care se ocupă de muzica pentru concertele mele. Walshy făcea parte din echipa mea, în anii '90, așa că suntem foarte apropiați. Ei mereu mi-au trimis piese pe care să le ascult.

 

Era o perioadă când dancehall-ul nu mai avea succes la nivel internațional, și devenise mai mult ceva local. Când ei au început să vină spre Jamaica, să facă ceva în stilul de acolo, mi-am dat seama că și eu voiam să merg spre aceeași direcție. Aveam o audiență mare, dar dancehall-ul nu, așa că trebuia să fac ceva ca dancehall-ul să aibă un public mare din nou. Stilul lor este o combinație între mai multe genuri din întreaga lume: EDM, dancehall, și este fix ceea ce îmi place.

 

Sursa: eGaming

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...