Jump to content
Sign in to follow this  
AdriaN

Shaqiri a semnat cu Liverpool. Anunțul a venit, surprinzător, din altă parte, nu de la club

Recommended Posts

nEpWupQg.jpg

 

Xherdan Shaqiri a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Elveției la Cupa Mondială din Rusia, acolo unde echipa sa s-a oprit în optimi, eliminată de Suedia. Prestația sa nu a trecut neobservată, iar mijlocașul de 26 de ani s-a transferat de la Stoke City la Liverpool, care îl monitoriza de mai multă vreme.

 

După ce a făcut vizita medicală, anunțul nu a fost făcut însă de club, ci de Federația Elvețiană de Fotbal. În comunicatul remis, forul elvețian amintește că Shaqiri a plecat din campionatul Elveției, de la FC Basel, la fel ca Mohamed Salah, un alt star de la Liverpool. Forul elvețian descrie și traseul urmat de mijlocaș de-a lungul carierei, spunând că la Inter "nu a fost fericit."

 

"Următorul profesionist cu o experiență în Supe Liga noastră, după Mohamed Salah, intră pe un drum dificil. Așteptările finalistei din Champions League sunt mai mari decât ale lui Stoke City", se arată în comunicat. Totodată, în anunț se face referire și la faptul că echipa e antrenată de Jurgen Klopp, iar veniturile din ultimul an financiar au fost de 411 milioane de euro. Ca dovadă, are și jucători cu câștiguri foarte mari.

 

Shaqiri a ajuns la Stoke City în urmă cu trei ani, de la Inter Milano. El și-a început cariera la Basel înainte de a semna cu Bayern. De altfel, chiar Shaqiri a anunțat că nu va mai rămâne la Stoke City, având în vedere că echipa a retrogradat din Premier League.

"Veți auzi curând vești despre viitorul meu (...) Nu e niciun secret că voi părăsi clubul. Cred că Premier League este un campionat care mi se potrivește perfect. Aș vrea să rămân în Anglia, dar nu exclud vreo variantă. Oricum, Premier League este cel mai bun campionat și are cei mai buni jucători", a spus Shaqiri în urmă cu ceva timp.

 

Suma pentru care a fost transferat este de 14,56 de milioane de euro, o valoarea apropiată de cea a clauzei de reziliere, care era cifrată la 15,25 milioane.

În ultimul sezon, Xherdan Shaqiri a jucat 38 de meciuri pentru Stoke, marcând 8 goluri şi oferind 7 pase decisive. În total, de când a ajuns la Stoke, a jucat în 84 de meciuri oficiale și a marcat 30 de goluri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa : www.digisport.ro

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...