Jump to content
Sign in to follow this  
AdriaN

"E regretul meu cel mare!". Iordănescu promite că CFR va arăta cu totul altfel decât în mandatul lui Petrescu

Recommended Posts

ysIJ531g.jpg

 

CFR Cluj, campioana en titre, a terminat la egalitate cu FC Botoşani, 1-1 (1-0), vineri seara, pe stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, în primul meci din etapa inaugurală a sezonului 2018-2019 al Ligii 1 de fotbal. La final, noul antrenor, Edi Iordănescu, a vorbit la cald despre evoluţia jucătorilor săi.

 

CFR Cluj, care începuse sezonul cu dreptul, câştigând Supercupa României (1-0 cu Universitatea Craiova), a deschis scorul prin fundaşul brazilian Paulo Vinicius (26), autorul primului gol al Ligii 1, dar botoşănenii au produs surpriza prin reuşita lui Lorand Fulop (48). În a doua repriză, trupa din Gruia a lăsat garda jos în debut, lucru de neînţeles în condiţiile în care Edi Iordănescu le spusese la pauză că e nevoie de un al doilea gol, pentru a se securiza succesul.

 

"Am întâlnit o echipă omogenă, care a încercat să înscrie pe contra-atac. Pentru asta, aveam nevoie de posesie şi să încercăm să punctăm. Am reuşit să înscriem, iar de acolo lucrurile trebuiau să se îndrepte spre altă direcţie. Am avut ocazii de 2-0 şi 3-0, iar în repriza a doua nu am intrat cum trebuie în joc. Am luat golul acela şi am început să ne precipităm. Ne-am asigurat riscuri pe final, am adus multe baloane la careu, dar ne-a lipsit şansa. Am prins un jucător într-o zi mare, dar am contribuit şi noi la această zi a lui, pentru că am ratat mult", a spus Edi Iordănescu.

 

Anul trecut, deşi a luat titlul, despre jocul neconvingător al CFR-ului s-a scris mult. Dan Petrescu a sacrificat spectacolul pentru rezultat, echipa practicând un joc modest din punct de vedere estetic. Un adept al fotbalului ofensiv, Iordănescu Jr vrea să schimbe faţa echipei, însă a explicat că acest lucru se va face în timp.

 

"Am preluat un grup şi am avut o perioadă scurtă la dispoziţie. Nu puteam face multe schimbări bruşte. Încercăm să fim preocupaţi de construcţie, să atacăm. Dar sunt anumite deprinderi, automatisme, care trebuie schimbate în timp. Nu poţi să modifici de pe o zi pe alta. Dar campionatul e lung, trebuie să trecem peste această partidă. Eu cred că avem şi forţa şi calitatea să tragem la primele locuri şi, de ce nu, să câştigăm iar titlul", a mai spus antrenorul din Gruia.

 

Marele regret al lui Iordănescu nu e legat de rezultatul propriu-zis, ci de faptul că fanii au plecat nemulţumiţi de la stadion. CFR are nevoie de un stadion plin la fiecare meci, iar acest lucru se va realiza doar prin rezultate. Semi-eşecul din această seară e cu atât mai durerors, cu cât campioana a prezentat trofeul Superupei.

 

"Regretul meu cel mai mare azi e că nu am reuşit să câştigăm în faţa propriilor suporteri. Le-am prezentat trofeele, dar trebuie să fim atenţi să jucăm astfel încât să îi păstrăm lângă noi", a mai spus Iordănescu, pentru ca apoi să vorbească pe scurt şi despre partida de marţi, din preliminariile Ligii, transmisă în direct de Digi Sport 1: "Sper la o victorie cu Malmo şi să nu primim gol".

 

În etapa a doua, CFR merge pe terenul nou-promovatei Dunărea Călăraşi, iar Botoşani joacă acasă tot cu o echipă urcată în primul eşalon, Hermannstadt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa : www.digisport.ro

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...