Jump to content
Sign in to follow this  
miLan

[News]Gibbous: A Cthulhu Adventure – adventure românesc: horror şi mult umor

Recommended Posts

thunderclap_header.PNG?1459427165

Gibbous: A Cthulhu Adventure poate fi considerat drept una dintre poveştile de succes ale dezvoltării de jocuri independente din România. Produs de micuţul studio Stuck In Attic din Târgu Mureş, jocul a fost finanţat prin intermediul unei campanii de Kickstarter, Gibbous: A Cthulhu Adventure fiind conceput în stilul clasicelor titluri de aventură point and click din anii ’90.

Pe lângă influenţele umoristice caracteristice aventurilor LucasArts, jocul celor de la Stuck In Attic a fost serios influenţat şi de scrierile renumitului H.P. Lovecraft, de filmele lui Hitchcock, de desenele animate clasice de la Warner Bros., dar şi de artwork-urile realizate de Hayao Miyazaki. Pe lângă acestea, o parte din acţiunea jocului va avea loc în Transilvania, în Gibbous urmând să-şi facă apariţia şi personaje de naţionalitate română.

Povestea va avea în prim plan cartea malefică Necronomicon, ajunsă, din întâmplare, în mâinile bibliotecarului Buzz Kerwan. Între timp, detectivul particular Don R. Ketype este pe urmele volumului blestemat. Cireaşa de pe tort este reprezentată însă de Kitteh, pisica lui Buzz, care, prin influenţa necurată a Necronomiconului, capătă “darul” vorbirii. Fiecare dintre cei trei eroi va fi jucabil, aventura acestora urmând să implice conspiraţii, cultişti săriţi de pe fix şi forţe întunecate.

Cei de la Stuck in Attic promit peste 60 de medii de joc desenate manual şi peste 60 de personaje sărite de pe fix ale căror replici vor fi complet vorbite (au fost înregistrate peste 12000 de linii de dialog!) de actori consacraţi, dintre care nu va lipsi Doug Cockle (vocea lui Geralt din seria The Witcher).

Gibbous: A Cthulhu Adventure urmează să fie lansat în cel de-al treilea trimestru din 2018, prin intermediul Steam şi GOG, în versiuni pentru PC (Windows şi Linux) si Mac. Jocul beneficiază chiar acum de o pagină oficială de Steam, cei interesaţi având posibilitatea de a-l adăuga în propriul wishlist.

 

gibbous12.pnggibbous01.pnggibbous06.pnggibbous07.pnggibbous08.pnggibbous09.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...