Welcome to The Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.

Sign in to follow this  
miLan

Cum previi expirarea parolei la Windows indiferent de versiune

Recommended Posts

Cum-previi-expirarea-parolei-la-Windows-

 

Dacă te-ai trezi de curând că ți-a expirat parola la Windows și ai fost nevoit să o schimbi, este bine să știi că poți dezactiva respectiva funcție de securitate.

În cazul în care ești utilizator de Windows cu experiență, s-ar putea să știi că pentru fiecare iterație a sistemului de operare, au existat mai multe versiuni. De multe ori, diferența între un Windows în variantă Home sau Professional și una Enterprise / Business s-a reflectat într-un grad sporit de securitate. Este vorba de câteva particularități în plus care, deși s-ar putea să nu-ți fie utile în confortul căminului, au rolul lor într-o corporație în care securitatea datelor este vitală.

O astfel de funcție a cărei utilitate s-ar putea să nu o găsești niciodată pe sistemul de acasă, ține de expirarea parolei la Windows. Indiferent dacă ai un sistem cu Windows 7 sau Windows 10, nu este exclus să încerci să te autentifici într-o dimineață pe PC-ul personal, doar pentru a fi invitat să-ți schimbi parola pentru că a expirat.

Notificarea cu pricina nu este neapărat una foarte stresantă, dar s-ar putea să te sperie. Mai mult, schimbarea parolei s-ar putea să-ți consume timp pe care l-ai putea petrece într-o manieră mult mai util.

Trecând peste beneficiile schimbării parolei într-un mediu corporatist, este foarte probabil să nu ai nevoie de ea acasă. Din fericire, există un mod foarte simplu prin care o poți schimba și implică o simplă comandă de DOS.

 

Pentru a rezolva problema expirări parolei la Windows, fă click pe Start, tastează CMD și, după ce ai făcut click dreapta pe Command Prompt, optează pentru Run as administrator. În noua fereastră, pe un fond negru, tastează fără ghilimele: wmic path Win32_UserAccount set PasswordExpires=False. Confirmă comanda prin apăsarea tastei Enter. Dacă a fost procesată cu succes, vei primi un mesaj în acest sens.

 

playtech.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.