Sign in to follow this  
miLan

Jaguar a convertit o mașină clasică într-una electrică, iar rezultatul e superb

2 posts in this topic

jaguar-e-type-zero-4-1170x658.jpg

 

Jaguar va începe producția în serie a unui model clasic convertit într-o mașină sport pur electrică, dar nu va produce decât un număr limitat de modele.

Jaguar E-Type Zero va fi un model distinct al producătorului britanic, care va fi realizat sub egida Jaguar Classics, echipa care a reușit “renașterea” modelelor D-Type și XKSS.

E-Type Zero a fost dezvăluit pentru prima dată publicului anul trecut, când era doar un prototip cu volan pe stânga, restaurat după vechea serie E-Type din 1968.

Mașina a mai făcut o impresie bună și în timpul nunții regale a Prințului Harry cu Meghan Markle, iar reprezentanții companiei au promis că vor oferi clienților săi și o versiune pur electrică a lui E-Type Zero. În plus, Jaguar Classics ține să precizeze că această conversie este reversibilă, ca să păstreze autenticitatea vehiculului de bază.

Producția va începe anul viitor, dar primii clienți vor avea mașina abia prin 2020. Deocamdată, nu se știe câte modele vor produce (știm că va fi un număr limitat) și nici care va fi prețul, dar, cu siguranță te poți aștepta la unul cu multe zerouri.

Jaguar Classics a reușit să creeze un sistem de propulsie care se integrează perfect în spațiul deja existent al șasiului vechiului model. Acesta este format din diverse componente așezate în așa măsură încât să “mimeze” perfect clasicul tren de rulare cu 6 cilindri.

Inginerii de la Jaguar spun că pentru a integra trenul de rulare electric, este necesar ca distribuția greutății de pe puntea față să rămână neschimbată. În acest fel, E-Type Zero își va păstra aceleași caracteristici de rulare, manevrabilitate și frânare ca ale modelului din 1968.

Întregul tren de rulare electric dezvoltă 295 de cai-putere, împrumută puțină tehnologie de la actualul i-Pace și, în ciuda bateriei imense care alimentează întregul sistem, E-Type Zero este chiar mai ușoară cu 80 de kilograme decât cea din anii ‘60.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prefer mașini utile, Nu clasice retro. Am auzit despre https://www.truck1-ro.com/ și sugestiile lor? Camioane europene și mașini comerciale care sunt potrivite pentru afaceri iubitoare și scopuri personale!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.