Welcome to The Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.

Sign in to follow this  
miLan

Google Chrome îți blochează un download: cum dezactivezi scannerul de viruși integrat

Recommended Posts

Chrome-da%CC%86-eroare-la-download-cum-o

 

Dacă te confrunți cu o situație în care Google Chrome îți blochează un download, ar fi bine să știi care are legătură cu modulul antivirus integrat în browser și filtrul respectiv poate fi dezactivat.

Deși s-ar putea să folosești Google Chrome doar pentru a naviga pe internet, browser-ul celor de la Google vine la pachet cu o serie stufoasă de opțiuni și funcții avansate pe care s-ar putea să nu le folosești niciodată sau a căror utilitate nu este evidentă. În această categorie intră un mod de scanare automată a tuturor fișierelor pe care le descarci de pe internet.

Inițial, respectivul modul de scanare a descărcărilor se reflecta într-o notificare suplimentară de securitate înaintea inițierii download-ului. Acum, s-ar putea ca download-ul să fie blocat înainte să înceapă și să te trezești că nu poți să-ți accesezi fișierele de care ai nevoie. Cu alte cuvinte, s-ar putea să te confrunți cu o situație foarte frustrantă cauzată de browserul tău favorit.

Funcția cu potențial problematic este intitulată Safe Browsing și se regăsește în Google Chrome, Chromium și orice alt browser care folosește platforma celor de la Google. Pe lângă faptul că îți servește notificări pe site-urile cu un risc de securitate sporit, îți scanează download-urile pentru a preveni eventuale infecții.

Gestul este unul lăudabil și face viața mai simplă persoanelor care nu se pricep foarte bine la tehnologie și descarcă tot felul de fișiere din greșeală. Dacă ești însă sigur vizavi de activitățile tale online poți să previi foarte simplu situația în care Google Chrome îți blochează un download.

Fă un click în dreapta sus pe cele trei punctulețe din meniul principal al browserului și intră la Settings. La baza meniului respectiv, apasă pe Advanced și dezactivează ”Protect you and your device from dangerous sites”. Modificările se aplică în timp real, nu trebuie să mai apeși pe niciun buton. Încearcă din nou să descarci fișierul care ți-a făcut probleme în trecut și ar trebui să funcționeze fără niciun fel de întreruperi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.