Sign in to follow this  
miLan

Update-urile de securitatea Intel veneau cu interzicerea testelor de performanță

1 post in this topic

intel.png

 

Săptămânile trecute au fost publicate update-uri de securitate menite să adreseze problemele procesoarelor Intel cu vulnerabilitățile descoperite anul acesta.

Tot apar de o vreme, erau pe cât de neobișnuite se poate, până când cineva a stat să citească licența Intel pentru aceste update-uri, în varianta de Linux, unde scria destul de clar ceva foarte deranjant.

In categoria (v) Intel interzice publicarea de teste comparative cu performanța procesoarelor. Poate vă întrebați de ce ar face Intel asta. Eh, dacă vă amintiți bine, atunci când au început să apară update-urile, aveau o influență negativă notabilă asupra performanței serverelor. Epic Games comentând atunci cât de nocive erau update-urile asupra serverelor unui joculeț micuț numit Fortnite la acea dată. Limitările de performanță foarte probabil nu vor fi observabile pe un PC normal, dar pe un server nu erau de trecut cu vederea. Astfel, încercarea celor de la Intel de-a împiedica propagarea impresiei că fiecare update îngreunează procesoarele are sens.

Însă probabil nu se așteptau ca acele criterii de licențiere să ajungă în văzul publicului larg. Compania a emis un anunț oficial prin care susține că va corecta documentul cu pricina, o nouă versiune mult mai simplă fiind acum disponibilă. De asemenea, ca un membru al comunității Open Source, Intel este deschis la orice fel de feedback.

Nu a fost oferit un motiv oficial pentru care acea interdicție era în licență, speculația principală fiind că a fost scrisă de un avocat care nu înțelegea că era un update de securitate, nu ceva care trebuia complet secretizat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.