Sign in to follow this  
miLan

Noul Firefox te ajută să te ferești mai bine de „spioni” online

1 post in this topic

Firefox-Quanutm-release-firefox-57-800x4

 

Într-o perioadă în care întreaga interacțiune cu telefonul, tableta sau laptopul de la serviciu gravitează în jurul navigatului pe internet, lansarea noii versiuni majore de Firefox nu putea veni într-un moment mai bun.

După Google Chrome, Mozilla Firefox este cel mai îndrăgit browser de pe mapamond și face o treabă spectaculoasă pe o varietate foarte mare de platforme. Pe lângă opțiunile aparent banale, această realitate se datorează și efortului dezvoltatorilor de a lansa versiuni noi la intervale regulate de timp.

Cea mai recentă variantă de Mozilla Firefox poartă numărul 62 și s-ar putea să-ți facă viața semnificativ mai ușoară, indiferent dacă o folosești mai mult pe Android, pe Mac sau Windows. În primul rând, posesorii de smartphone-uri cu Android care își vor actualiza programul vor face o treabă mai bună când vine vorba de scrolling.

Experiența ar trebui să fie una semnificativ mai lină, mai ales pe paginile web cu foarte mult conținut. În continuare s-ar putea să te încânte mai mult scroll-ul din Firefox Focus sau Firefox Rocket pe aceleași terminale cu Android, dar upgrade-ul ar trebui să fie unul sesizabil și în Mozilla Firefox.

Activitatea de urmărire a activității tale online de către anumite site-uri menite să-ți servească reclame personalizate va fi blocată pe mobile.

Pe Windows, Mac și Linux, noul Mozilla Firefox încorporează pentru prima oară CSS Variable Fonts. Acestea vor permite browserului să descarce un volum mai mic de informații de pe site-urile pe care le accesezi, pentru că nu vor mai fi descărcate separat stiluri diferite (bold, italic, underline) ale aceluiași font.

Firefox pentru Mac va incorpora nativ un mod întunecat de activare. Acela îți va afișa scrisul alb pe fond întunecat. Ideea din spatele acelei funcții este de a se sincroniza cu modul întunecat ce va fi introdus la nivelul întregului sistem de operare odată cu lansarea macOS Mojave. Versiunea de iOS a Firefox nu include particularitățile detaliate mai sus, cel puțin momentan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.