Jump to content
Sign in to follow this  
miLan

[News]PlayStation va accepta multiplayer cross-plaform cu Xbox şi Nintendo Switch

Recommended Posts

ps.com-listing-thumb-01-eu-09may18?$Icon

 

După anunţul din vara acestui an, conform căruia Microsoft şi Nintendo au încheiat o înţelegere în urma căreia anumite jocuri multiplatform pot fi jucate multiplayer online între utilizatorii platformelor Xbox One şi Nintendo Switch, degetul acuzator a fost îndreptat către Sony, care, din principiu, nu permitea o asemenea funcţionalitate pentru posesorii de console PlayStation 4. Astfel, deşi utilizatorii de PS4 putea juca anumite titluri multiplayer online în regim cross-platform cu cei de PC sau platforme mobile (iOS şi Android), intercomunicarea cu celelalte console era un subiect tabu, pe care Sony îl evita de fiecare dată, oferind motive care de care mai ridicole pentru această limitare autoimpusă.

Din fericire, se pare că presiunile comunităţii de jucători au evut efectele scontate, Sony anunţând astăzi că a găsit o soluţie prin intermediul căreia să permită conectarea online a utilizatorilor de PlayStation cu posesorii celorlalte două console, în anumite titluri-cheie. Primul dintre acestea este extrem de popularul Fortnite, fanii celor de la Epic Games putând juca multiplayer cross-plaform începând de astăzi între toate platformele pe care jocul este disponibil: PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC (Windows), iOS, Android şi MacOS X. Pentru început, această funcţionalitate se va afla într-o fază de testare beta, menită să elimine eventualele probleme şi neajunsuri ce ar putea interveni, atât din punct de vedere tehnologic, cât şi ca securitate online a utilizatorilor PlayStation Network.

Fortnite pare doar începutul pentru funcţionalitatea de acest tip (multiplayer online cross-platform) între utilizatorii de diferite console, sisteme de operare pentru PC sau mobile, companii precum Bethesda arătându-se foarte interesante de a implementa o astfel de funcţie în viitoare lor jocuri precum The Elder Scrolls: Blades sau Fallout 76.

Odată cu această mişcare din partea celor de la Sony, ţinta revine asupra Microsoft, care rămâne singurul dintre cei trei mari deţinători de platforme destinate jocurilor video care încă percepe un abonament plătit pentru utilizatorii ce vor să joace online titluri Free-to-play (cum este şi Fortnite). Atât Sony, cât şi Nintendo, deşi au propriile servicii contra cost ce permit accesarea componentelor online din jocurile de PS4, respectiv Switch, nu impun acest gen de restricţie pentru titlurile distribuite gratuit, în regim Free-to-play.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...