Jump to content
Sign in to follow this  
miLan

[News]Trişorii din Fortnite sunt daţi în judecată de creatorii jocului

Recommended Posts

season6-social-1920x1080-0a72ec2f35dfe5b

Se pare că febra Battle Royale transformă studiourile realizatoare de jocuri în veritabili procesomani, fiind rândul celor de la Epic Games să treacă în loja acuzatorilor (după ce, la rândul lor, au fost acţionaţi în justiţie de PUBG Corporation pe motiv că Fortnite le-ar fi copiat jocul, acest proces fiind abandonat între timp).

Astfel, de această dată Epic Games cheamă în justiţie doi youtuberi: Brandon Lucas, deţinătorul canalului de YouTube “Golden Modz”, şi Colton Conter, gazda Exentric. Primul dintre aceştia are o comunitate numeroasă în spate, cu peste 1,7 milioane de abonaţi la canalul său, în timp ce canalul lui Conter numără doar un pic peste 7000 de abonaţi. Epic îi acuză pe cei doi că ar fi realizat clipuri ce prezentau hack-uri menite să ofere avantaje nemeritate jucătorilor de Fortnite, promovând achiziţionarea acestora de pe site-ul GoldenGodz.com (între timp, acestea au dispărut de pe site).

Conform plângerii depuse de echipa legală de la Epic Games, Lucas şi Conter ar fi trişori care încalcă atât termenii de utilizare ai jocului Fortnite, cât şi drepturile de autor ale companiei producătoare, ruinând astfel experienţa de joc a utilizatorilor fair play, care aleg să nu trişeze. Interesant este că principala doleanţă a celor de la Epic Games a fost încetarea activităţilor de acest tip ale celor doi acuzaţi, predarea de către aceştia a tuturor clipurilor video şi hack-urilor incriminate şi distrugerea acestora. Deşi sunt menţionate şi anumite daune financiare, cererea pare a fi orientată către stoparea conceptului de a trişa în joc şi mai puţin în sensul recuperării de bani.

Brandon Lucas, care se ocupă de mod-uri similare şi pentru jocurile seriei Call of Duty, precum şi pentru Grand Theft Auto V (fără probleme legale până acum), a realizat clipul de mai jos, prin intermediul căruia se plânge ca Epic Games şi-a găsit, în persoana sa, un ţap ispăşitor pentru o activitate pe care mulţi youtuberi mari o desfăşoară fără a fi deranjaţi.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...