Sign in to follow this  
miLaneZ

Banca Transilvania vine cu cea mai proastă veste: bagă un nou comision

2 posts in this topic

Revolut-Banca-Transilvania-1170x658.jpg

 

Dacă folosești și Revolut, și serviciile Banca Transilvania, vestea cea mai proastă vine abia acum: vei avea de plătit un comision pentru transfer bancar.

În august 2018, PLAYTECH publica articolul „Spaima șefilor de bănci din România a devenit evidentă în 2018”. Am bănuit, la acea vreme, că băncile se vor panica și servicii ca Revolut vor începe să le dea de treabă. Ei bine, în octombrie 2018, Banca Transilvania confirmă excelent acea prognoză.

Banca Transilvania a anunțat în octombrie 2018 că actualizează condițiile generale de afaceri. Odată cu acest pas definește un nou tip de tranzacție cu cardul: transfer de bani. Ce a țintit Banca Transilvania a fost să impună comisioane pe top-up, adică transfer de bani din contul bancar în contul Revolut. Pică la grămadă și Orange Money, alt serviciu de plată și administrare bani.

Clienții Banca Transilvania au fost informați că, dacă folosesc cardurile de credit pentru a transfera bani în aplicații precum Revolut sau Orange Money, tranzacțiile vor fi comisionate precum o retragere de la bancomat.

Banca Transilvania definește o tranzacție cu cardul pentru plată de bunuri sau servicii doar ca o operațiune efectuată la terminalele POS de la comercianții care au afișate însemnele organizației internaționale sub emblema căreia a fost emis cardul (VISA sau Mastercard).

Odată cu acest pas, banca scoate de la achiziții de bunuri sau servicii tranzacțiile cu cardul pentru alte servicii financiare. Astfel, încărcarea cu bani a unui cont sau card, unei aplicații sau purul transfer de bani prin și dintr-o aplicație, dar și tranzacțiile pe internet cu scop de transfer de bani, vor fi comisionate.

Cât îți cere Banca Transilvania ca să folosești Revolut sau Orange Money

În cazul cardurilor de credit cu care se efectuează astfel de transferuri, Banca Transilvania a decis să aplice un comision egal cu cel de retragere de numerar de la bancomatele sau POS-urile proprii: 1% din valoarea tranzacției, dar cel puțin 2,5 lei.

În august, atenția era pe CEC Bank, prima bancă din România care s-a dovedit reticentă la noul sistem. Astfel, BT umple rândurile și se alătură CEC Bank și OTP Bank. Dar România nu e un caz aparte. Bănci din afară au tratat la fel serviciul fintech Revolut.

În fine, BT a mai decis înainte de comisionarea transferurilor să nu mai acorde mile de călătorie în cazul tranzacțiilor cu cardul BT Flying Blue pe care clienții le efectuau către aplicații și servicii de transfer de bani precum „Revolut, BRD Finance IFN, TSI-Paymentwall, Telecredit IFN, Libra Pay, Mobilo Finance, VivaCredit, Volt, M-pesa sau Orange Money”.

 

playtech.ro

  • Sad 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.