Sign in to follow this  
miLan

Sony foloseste emulator open source pentru PlayStation Classic

1 post in this topic

playstation-classic-653x408.jpg

Β 

Pentru a recrea titlurile sale iconice pe PlayStation Classic, Sony foloseste PCSX, o serie de emulatoare care operau pe Windows, Max si Linux inca din anul 2000

Sony a anuntat recent PlayStation Classic, o mini-consola destinata nostalgicilor si nu numai, prin care cauta sa readuca in prim plan gloria unor titluri clasice. Pentru colectia care urmeaza sa includa douazeci de jocuri, compania foloseste emulatorul open source PCSX ReARMed. Conform unui raport Kotaku, care au beneficiat de ceva timp cu PlayStation Classic, unul dintre meniurile afisate contine un acord de licenta legala pentru emulator.

ReARMed este o ramura populara, modernizata a emulatorului original PCSX, care a fost dezvoltat activ intre 2000 si 2003 pentru Linux, Mac si Windows. O noua bransa numita PCSX Reloaded a preluat aceasta dezvoltare in perioada urmatoare, adaugand noi caracteristici si reparand bug-uri, ceea ce a condus eventual la versiunea ReARMed. Emulatorul suporta joaca in retea si o functie speciala numita β€žsave rewind”, care permite revenirea la o sesiune recenta de gameplay, doua optiuni care insa lipsesc de pe PlayStation Classic.

Unii comentatori au acuzat deja Sony de delasare din cauza ca au ales licentierea unui produs open source in loc sa codeze un nou emulator β€žoficial” pentru PlayStation Classic. In schimb, fondatorul Fundatiei pentru Istoria Jocurilor, Frank Cifaldi, considera ca miscarea este β€žo recunoastere a faptului ca un emulator amator poate fi la fel de valabil ca si cel oficial (si de obicei este mai bun). Am vazut oameni plangandu-se ca sunt nevoiti prin asta sa cumpere ceva ce in mod normal e gratuit, dar ce alternativa eixsta? Ar trebui sa ne asteptam ca Sony sa-si petreaca timpul si banii facand ceva ce probabil nu va ajunge la fel de bun ca PCSX?”.

Β 

zonait.tv

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.