Jump to content
Sign in to follow this  
miLan

[Prezentare]Starlink: Battle for Atlas review – O aventură intergalactică

Recommended Posts

Desktop_Wallpaper_1440x900_v2-653x408.pn

 

După 25 de ani de la lansarea primului Starfox pe Super Nintendo, Ubisoft a preluat drepturile pentru această franciză și a rebranduit-o în Starlink: Battle for Atlas.

Ubisoft a reintrodus jucăriile modulare și vei avea destule de colecționat: Starlink conține mai bine de 16 arme, 7 nave și 9 piloți pe care îi poți cumpăra separat.

Ca să poți juca Starlink, va trebui să cumperi starter kit-ul, care conține jocul, un suport pentru controller, o navă, 2 piloți și câteva arme. Vei putea juca întreaga campanie doar cu aceste iteme de bază, însă de menționat că anumite puzzle-uri pot fi făcute doar dacă ai anumite arme. Atunci când mori, în momentul în care schimbi o navă cu alta îți va da o viață în plus și poți continua jocul din acel moment, fără să trebuiască să te întorci la ultimul checkpoint. Și aici voi menționa și plăcerea mea de copil să ai nava fizică montată pe controller, care nu te incomodează absolut deloc pe parcursul jocului. De menționat că versiunea de Switch îl are ca pilot exclusiv pe Fox McCloud și nava sa Arwing. Versiunea de Switch vine și cu câteva misiuni secundare, în care Fox și gașca lui trebuie să-l înfrunte pe rivalul său Star Wolf. Desigur, Fox va participa în campania jocului, dar vei putea oricând să treci la misiunile secundare. Bineînțeles, vei putea juca și fără să ai nava montată pe controller, dacă îți cumperi ediția digitală.  

Starlink: Battle for Atlas s-a lansat pe 16 octombrie pe PlayStation 4, Nintendo Switch și Xbox One.

 

O aventură în spațiu interactivă 

 

Aventura din Starlink este plasată în sistemul solar Atlas, unde nava mamă, Equinox se prăbușește pe o planetă străină. Te vei aventura pe diferite planete pentru a-l recupera pe căpitanul navei tale, iar scopul tău este să-l înfrângi pe Grax, liderul Legiunii Uitate (Forgotten Legion). Nu există un personaj central al jocului, pentru că dialogul va fi un pic modificat în funcție de ce pilot alegi pentru a începe jocul. Povestea este un cliche tipic jocurilor în spațiu, în care trebuie să salvezi universul de forțele răului – ca în Star Wars sau Destiny 2. Cu toate acestea, gameplay-ul este destul de bun cât să te țină prins pe toată durata campaniei.

Vei putea zbura prin spațiu unde vei întâlni pirați, însă explorarea nu este atât de satisfăcătoare pe cât mă așteptam. Pe de altă parte, tranziția dintre spațiu și atunci când aterizezi pe o planetă se face automat, fără să ai parte de vreun loading screen, așa că nu vei avea prea mult de așteptat în acest joc. Fiecare planetă are propria faună și floră pe care o poți scana cu ajutorul navei. În meniu ai un întreg tab în care îți poți cataloga fiecare descoperire și să descoperi mai multe detalii despre universul Atlas. Design-ul fiecărei planete este o încântare pentru orice jucător de open-world, care te face să te simți ca un adevărat explorator spațial. 

Grafica jocului deși poate părea desprinsă din desenele animate, este o adevărată plăcere să te uiți la cinematicuri, iar zborul în Starlink este poate cea mai vinovată plăcere a mea, în ciuda micilor momente când ești atacat de o armată de inamici.

Gameplay

Dacă te așteptai să poți străbate terenul la picior, vei fi un pic dezamăgit. Toată acțiunea jocului ți-o vei petrece în navă, însă îți poți vedea personajul cu care joci în colțul din stânga care de multe ori ține legătura cu Equinox-ul în permanență. 

Pe diferitele planete pe care le vei explora, te vei întâlni cu diverși extratereștrii unde va trebui să formezi alianțe și să construiești baze Starlink. De asemenea, va trebui să înfrunți adepții legiunii și să le distrugi bazele pentru a câștiga teren (mai ales dacă îți place să termini fiecare joc 100%, vei avea destul grind de făcut). Combatul este destul de ușor și intuitiv, dar care va depinde foarte mult de armele pe care le echipezi pe nava ta. Navele pot fi customizate cu diferite arme în funcție de ce inamici întâlnești, și poți combina destul de multe aripi și arme pentru a forma un combo mai puternic. O dată ce montezi jucăriile, acestea vor apărea instant în joc, fără să ai pic de lag. Mai mult decât atât, vei putea să modezi nava dar și armele cu diferite boost-uri pe care le vei primi drept recompensă atunci când termini misiuni.

Fiecare pilot are abilități speciale, cum ar fi Fox care poate să își cheme o altă navă pentru întăriri spre exemplu, și poate crește în nivel pentru a debloca statistici mai bune.

În ceea ce privește gameplayul, misiunile par un pic repetitive, iar Starlink este exact genul de joc dacă îți place să faci grind. Campania durează în jur de 20 de ore, dar cred că a fost destul cât să mă mulțumească. 

În meniu, poți accesa harta fiecărei planete care se deblochează cu cât explorezi mai mult și poți găsi mai ușor punctele de interes. Totuși, felul în care îți alegi ce misiune să urmezi e un pic dubios pentru că nu ai un tab special rezervat, ci ai d-pad-ul prin care le poți schimba, ceea ce face mai greu de urmărit progresul în joc. 

De menționat că vei putea porni în această aventură cu un prieten, pentru că jocul permite co-op în splitscreen. 

 

Merită sau nu?

 

Foarte probabil că Starlink nu va fi pe placul tuturor, însă pot spune că nu am mai fost atât de atrasă de un joc cu nave spațiale de foarte mult timp – și mai am încă destule side-missions de făcut chiar și după ce se termină campania. Jocul nu revoluționează genul sci-fi (mai ales cu design-ul foarte animat) însă merită încercat dacă ai rămas în pană de jocuri. 

Cei care dețin un Switch au cu siguranță mai multe de câștigat doar pentru simpla prezență a lui Fox McCloud în joc, însă cred că Starlink este un joc de care te poți bucura pe orice consolă.

 

 

 

Prezentare realizata de zonait.tv

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...