Jump to content
Sign in to follow this  
Andrei26

Cum a fost la Red Bull SoundClash - bătălia dintre Loredana și Grasu XXL

Recommended Posts

Cum a fost la Red Bull SoundClash - bătălia dintre Loredana și Grasu XXL

 

 

redbull_music_soundclash_51.jpg

 

București, 22 noiembrie – Hip-hop-ul a învins al doilea an la rând la Red Bull Music SoundClash. O Polivalentă în extaz a decis: Grasu XXL este câștigătorul confruntării muzicale cu Loredana!
 
Au ieșit scântei la ediția cu numărul 2 a Red Bul Music SoundClash România. Chiar dacă hip-hop vs. pop sună a luptă grea, Loredana și Grasu XXL s-au avântat în bătălie fără nicio teamă. Au fost și dueluri verbale, și replici tăioase de la o scenă la alta, și zvâc, și poante, dar mai presus de toate au fost mii de fani care au dat muzicii ce-i al muzicii: indiferent de partea cui au intrat în Sala Polivalentă, au strigat pân-au răgușit pentru cel mai bun. 

redbull_music_soundclash_76.jpg

 

THE WARM UP

 

Red Bull Music SoundClash ediția cu numărul 2 a început cu un warm-up asigurat de veteranul DJ Undoo. La 8 trecute fix, MC Adrian Despot și-a făcut intrarea într-o sală ușor amorțită de vremea neprietenoasă și-a dat startul oficial al competiției. Ca să fie clar de la început care sunt taberele, cei doi artiști au cântat câte trei melodii din repertoriul propriu. Grasu XXL, unul dintre cei mai buni rapperi din România, a deschis filosofic cu piesa „Drumul spre succes", o radiografie a industriei muzicale actuale. 

 

Pe scena opusă, fanfara Loredanei și-a făcut intrarea ca la carte, o solemnă desfășurare de forțe: atac armat cu 12 instrumentiști. O Loredana sclipitoare (și nu doar de la paiete) a rupt ringul într-o explozie de energie cu ZigZagga, urmată de „Cârciumă de la Drum", cântec de petrecere îndrăgit de multe dintre marile voci lăutărești ale României și „O fată singură-n noapte", unde vocea ei catifelată și basul, „prea blând și prea dur", i-a purtat departe pe cei prezenți.

redbull_music_soundclash_66.jpg

 

THE COVER

 

La prima rundă a războiului interstelar, The Cover, DJ Undoo a lansat în eter evergreenul lui Bob Dylan, „Knocking On Heaven's Door". Grasu XXL a preluat tema păstrând linia melodică, dar introducând propriile versuri, în română: „Simt că totul s-a schimbat / Nimic mai adevărat... Ăsta e strigătul meu de libertate, iar muzica e noua limbă".

 

Loredana a făcut, în replică, un „Knocking On Heaven's Door" old school, un moment cu profunzime și intensitate emoțională. A aruncat cu energie în public și publicul a dat înapoi mișcare, vibrație, și aplauze prelungi la final. 

 

THE TAKE OVER

 

Timp de patru piese, cei doi au făcut un ping-pong muzical în care și-au furat unul altuia ritmul și versurile de sub picioare. Refrenele remixate ale Loredanei combinate cu versurile autentice ale lui Grasu XXL au dat un gust fresh poveștii muzicale Red Bull Music SoundClash. De la țigănească și latino până la ritmurile „Gettin' jiggy wit it", Loredana a dus-o pe „Maria-Ioana" pe culmi necunoscute și, se pare că, asta a fost rețeta prin care se poate câștiga runda „The Take Over", în aplauzele furibunde ale naționalei de handbal a României, în frunte cu Cristina Neagu.

redbull_music_soundclash_33.jpg

 

THE CLASH

 

Trei stiluri muzicale: jazz, muzică simfonică, rock, de abordat de cei doi adversari. DJ Undoo a început cu jazzul, prilej servit pentru Grasu XXL să o invite pe AMI pe scenă, pentru a relua live inedita lor colaborare, „Deja Vu", o piesă despre emoții mixte, despre dragoste și ură în același timp. Pe scena de la stânga lui Despot, Loredana a adus un program de cabaret:  franjuri, swing, antren.
 
A urmat muzică simfonică, unde Grasu XXL a aruncat în luptă artileria grea (12 intrumentiști) și viorile i-au purtat pe cei prezenți într-o altă sferă. Loredana a răspuns cu „Depărtare",  acompaniată doar la clape, cu mișcări sinuoase, senzuale. Magie pură. 
 
It's time to rock!  „Știu că pot să fiu tot ce pot să fiu", a proclamat Grasu XXL, „asta-i blană de urs, hai toate mâinile sus!". Și a ridicat un val de mâini până la scena Loredanei care și-a făcut apariția maiestuos, împrăștiind praf de zâne, cu o trenă argintie de 2 metri, răspunzând cu cel mai mare hit al ei din toate timpurile în variantă rock, inegalabilul „Bună Seara, iubite!".

redbull_music_soundclash_67.jpg

 

THE WILD CARD

 

Sau ultima șansă să zguduie sala, unde Tudor Chirilă a fost asul din mâneca lui Grasu XXL, pe superhitul „Nu am chef azi". În contrapartidă, Loredana a dat publicului o porție de Smiley, o decizie grea pentru cei din sală.
 
La final, decibelii înregistrați de „aplauzometru" au dat câștig de cauză armatei hip-hop a lui Grasu XXL. Cum Red Bull Music SoundClash este, mai presus de toate, o competiție-provocare foarte prietenoasă, seara s-a încheiat cu Grasu XXL, Loredana și gazda show-ului, Adrian Despot, detașați, pe aceeași scenă, cântând „We are the champions" și cu steagul României fluturând în spatele lor. 

 

 

Sursa: eGaming

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...