Jump to content
Sign in to follow this  
miLan

[Pezentare]HITMAN 2(Review realizat de zonait.tv)

Recommended Posts

hitman_sniperassassin_xb1_review.jpg?for

 

IO Interactive a lansat anul acesta un nou titlu din seria Hitman, care vine în completarea jocului lansat în 2016. Recunosc că această serie nu a fost niciodată pe gustul meu, dar sunt sigură că sunt destui gameri care vor să fie un soi de James Bond combinat cu Bruce Willis, alias Agentul 47. Cu toate acestea, această serie a fost destul de populară de-a lungul timpului, cu mai bine de 10 jocuri și două filme care nu au fost prea sclipitoare.

Hitman 2 a fost lansat pe 13 noiembrie pe PC, PlayStation 4 și Xbox One.

Față de predecesorul său care a fost lansat în episoade, IO Interactive a decis să lanseze Hitman 2 în ediție completă. Desigur, poți observa diferențele grafice (atât în cinematic-uri, cât și în texturi) sau mecanice, însă sunt destul de mici și jocul per total pare că nu are substanță. Hitman pare să fie doar un sandbox în care poți orchestra diferite accidente în funcție de dispozitivele pe care le ai la dispoziție în nivelul respectiv, însă sentimentul de “noutate” al jocului se risipește destul de repede și ajunge să fie repetitiv, fără să reprezinte o provocare în adevăratul sens al cuvântului. Fiecare nivel este un fel de puzzle care poate fi abordat din mai multe perspective, în funcție de strategia pe care vrei să o adopți.

Hitman 2 este un stealth game destul de bun pentru amatorii genului, însă nu reușește să iasă în evidență cu nimic. Pe tot parcursul jocului, nu puteam să nu-mi aduc aminte de Metal Gear Solid V: Phantom Pain, care a început epic, și s-a terminat ca un balon care s-a dezumflat. Premiza e aceeași: Agentul 47 trebuie să-și asasineze ținta în diferite locuri din lume și să nu fie prins. Jocul nu oferă nicio satisfacție pentru cei care vor să provoace haos și să împuște totul din jur – îți trebuie foarte multă răbdare pentru a rămâne nedetectat și să acționezi la momentul oportun. În mod ironic, mi s-a întâmplat de câteva ori să trec prin fața unui NPC care era acolo doar de formă sau pur și simplu să nu îi pase că un asasin plătit tocmai i-a omorât jumătate de echipă.

Povestea este ca și inexistentă, primele misiuni îți sunt “narate” de o voce feminină, și înțeleg că fiecare Înger (sau agent în cazul acesta) are propriul său Charlie, dar atunci când ai un narator la fiecare pas pe care îl faci, devine de-a dreptul frustrant.

Sistemul de progresie se bazează pe obiectivele pe care le primești la începutul misiunii – acestea îți vor oferi puncte bonus de XP, cu care vei putea să deblochezi echipament sau locații noi. De asemenea, jocul îți pune la dispoziție destule obiecte cu care să interacționezi în fiecare misiune pe care le poți folosi în avantajul tău. Agentul 47 are un “instinct ability” prin care îți evidențiază elementele din jurul tău care te pot ajuta. Un nou feature numit Picture-in-Picture, îți va arăta o cameră cu evenimentele (notabile cel puțin) care se petrec într-o altă parte a nivelului. Așa-zisele puzzle-uri devin din ce în ce mai complexe cu cât avansezi mai mult în joc, însă nu pot spune că aș l-aș juca încă o dată, nici măcar pe departe. Totuși, sunt sigură că vei putea să găsești metode noi de a completa misiunile dacă ai curiozitatea să explorezi toate opțiunile.

Agentul 47 pare neschimbat: aceeași persoană care se poate camufla și ascunde ca să poată să-și atingă scopul, distins doar cu ajutorul tatuajului cu cod de bare de pe ceafă. Fiecare misiune se bazează pe aceeași premiză în care lumea e pusă în pericol și tu trebuie să îi elimini. Satisfacția supremă va fi că îl vei putea elimina pe Sean Bean, care îi dă vocea unuia dintre personaje. Având în vedere că actorul are ghinionul de a muri la sfârșitul fiecărui film în care joacă, acum vei avea șansa să-l omori pe Boromir sau Ned Stark.

Jocul include de această dată și două moduri în multiplayer. În Sniper Assassin, poți juca în co-op și să eliminați ținte de la distanță, iar în modul 1-vs-1 Ghost Mode, joi jucători se vor întrece în același nivel să completeze cât mai multe obiective.

Hitman 2 a venit la un moment destul de inoportun, printre toate lansările triple A din toamna aceasta, nu reușește să strălucească. Design-ul fiecărui level este mult mai complex față de predecesorul său și îți oferă o gamă variată de unelte cu care poți deveni creativ, iar fanii jocurilor stealth vor putea să experimenteze cu diferite arme sau combinații pentru a rămâne nedetectat. Cu toate acestea, consider că Hitman 2 rămâne ca joc de back-up pe perioada sărbătorilor, după ce termini ce mai ai de jucat.

 

 

 

Review realizat de zonait.tv

Edited by miLaneZ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...