Sign in to follow this  
miLaneZ

Plăcile de bază pentru AMD Ryzen 3000 trec la PCI-Express 4.0

1 post in this topic

RYZEN_1080-Wallpaper-653x408.jpg

 

Anul viitor va fi foarte interesant pentru cei care vor să facă un upgrade, fie că va fi pentru procesor sau pentru placa de bază, în special în tărâmul AMD.

Conform unor materiale de prezentare ce s-au scurs pe internet de la un eveniment organizată de către cei de la Gigabyte, seria de plăci de bază pentru platforma Matisse(Ryzen 3000) va trece la PCI-Express 4. Nu numai asta, dar există până și o dată de lansare estimată a chipset-ului X570: Computex 2019. Evenimentul va fi organizat la sfârșitul lunii mai, așa că cel târziu în luna iunie veți găsi pe piață procesoarele Ryzen 3000 și plăcile de bază aferente, în cazul în care informațiile de pe fișa de mai jos rămân valabile.

 

407ff5e9-2881-4d87-bca1-311b53336832.jpg

Prezența magistralei PCI-E 4.0 înseamnă că și mai multă lățime de bandă poate fi dedicată soluțiilor de stocare în format M.2 fără a sufoca placa video. Așa că acele 20 de conexiuni PCI-E de care au dispus până acum procesoarele Ryzen pot fi întinse și mai mult, din moment ce generația a patra dublează lățimea de bandă față de cea existentă. Efectiv, ar fi de parcă sistemul ar avea 40 de conexiuni PCI-E curente… desigur, asta mergând pe ideea că seria Ryzen 3000 va avea suport nativ pentru PCI-E 4.0, și nu va fi ceva adăugat prin chipset-ul X570. Arhitectura Zen 2 oricum suportă PCI-E 4.0, AMD confirmând asta cu Epyc Rome.

Procesoarele Ryzen noi vor fi compatibile și cu plăcile de bază prezente acum pe piață(foarte probabil este valabil și vice-versa), care vor fi evident limitate la PCI-E 3.0.

 

zonait.tv

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.