Sign in to follow this  
miLaneZ

Nvidia Titan RTX a fost dezvăluit

1 post in this topic

Titan_TopDown_Crop_575px.jpg

 

Nvidia a dezvăluit în mod oficial Titan RTX, după câteva indicii foarte clare că prezentarea sa este iminentă.

Noua placă video folosește varianta completă a procesorului grafic TU102, aducând 4608 de nuclee CUDA, 576 de nuclee Tensor și 72 de nuclee de RT, ce îi oferă o performanță de 11 GigaRays pe secundă la Ray Tracing. Nu este un salt masiv față de un RTX 2080 Ti, având aceeași configurație pentru nucleele Tensor și RT, dar cu 256 mai multe nuclee CUDA, un spor de 135MHz la frecvența maximă, atingând ca standard 1770MHz, și 1GR/s mai mult la Ray Tracing.

Totuși, există performanță suplimentară considerabilă în ceea ce privește capacitatea de accelerare a calculelor FP16 folosind Tensor Cores, atingând 130TFLOPS, față de 2080 Ti, ce avea o capacitate de doar 57TFLOPS. Această performanță suplimentară nu prea va fi observată în jocuri, ci mai mult la sarcini de Machine Learning și alte aplicații similare.

Titan_RTX_Trex_575px.jpg

Titan RTX vine și cu 24GB de memorie GDDR6, așa că este clar că a fost gândit mai mult pentru muncă serioasă, nu tocmai gaming precum unele din variantele mai vechi de Titan. Ca urmare, noua placă video are un preț mult mai apropiat de cel al unei plăci pentru o stație de lucru, costând 2500 de dolari/euro. Desigur, acest preț tot este mai mic față de prima generație de Titan care să includă Tensor Cores, Titan V, a cărui preț era de 3000 de dolari/euro, dar folosea memorie HBM2.

Titan RTX va fi disponibil de luna aceasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.