Sign in to follow this  
miLan

Nvidia PhysX devine Open Source, iar varianta 4.0 se apropie

1 post in this topic

physx-653x408.jpg

 

Cu un deceniu, PhysX părea a fi o tehnologie nouă și foarte minunată, cu potențialul de a schimba modul în care jocurile tratează fizica. Atunci când Nvidia a cumpărat Ageia și a activat PhysX pe seria 8000 de plăci video GeForce, tehnologia a devenit disponibilă unui public foarte larg, dar în jocuri revelația promisă nu s-a prea materializat.

De ce? În mare parte pentru că nu ar fi prea multă lume dornică să implementeze un sistem de fizică ce ar funcționa doar pe un număr restrâns de sisteme, așa că PhysX a rămas în mare parte un element estetic. Asta s-ar putea schimba în curând, deoarece Nvidia a luat decizia de a trece această tehnologie în domeniul Open Source. Nu este vorba de varianta cu accelerare de CPU, ci varianta completă a lui PhysX, cu accelerare de GPU. Tehnologia poate fi modificată după bunul plac și integrată în orice soi de proiect, până și cele comerciale, fără nici un fel de impediment. Așa că apare o întrebare foarte importantă: „Cât va dura până când cineva are să modifice PhysX pentru a putea folosi accelerare hardware pe plăcile video Radeon și Intel?”. Probabil nu avem de așteptat foarte mult timp. Sper. Nu de alta, dar un Red Faction Guerrilla 2 cu PhysX ar merge foarte bine.

 

 

 

Mai ales că Nvidia a dezvăluit cu această ocazie PhysX 4.0, o variantă nouă a tehnologiei care promite să oferă performanța găsită la varianta 3.4 și stabilitatea pe care o avea varianta 2.0. Nu de alta, dar 3.4 avea probleme. Versiunea 4.0 va fi disponibilă pentru dezvoltatori din 20 decembrie. Nu este deocamdată clar când va ajunge în jocuri video, din moment ce majoritatea motoarelor grafice primesc destul de lent astfel de update-uri, Unity nici măcar la 3.4 nu este încă.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.