Sign in to follow this  
miLan

Consiliul European respinge forma curentă a noii legislații de copyright

2 posts in this topic

European_flag_in_Karlskrona_2011-653x408

 

Începem săptămâna cu o veste foarte bună pentru cei care se tem că ne îndreptăm către un internet restricționat, cu mult mai puțină libertate de exprimare și libertate în general pentru toți cei care se află pe teritoriul European.

Noua legislație de copyright a fost luată la vot de către Consiliul European, ca un ultim pas înainte de începerea negocierilor efective pentru implementarea legislației de fiecare națiune în parte. Votul a fost un răsunător NU. Germania, Belgia, Finlanda, Olanda, Slovenia, Italia, Polonia, Suedia, Croația, Luxemburg și Portugalia s-au opus legislației, chiar și în forma modificată care a fost propusă de președenția Consiliului European. Prin coincidență, România noastră este momentan la președenția Consiliului European, și va fi responsabilitatea sa să găsească o formă a legislației care să fie acceptată de toate națiunile Uniunii.

Motivul principal pentru care aceste națiuni s-au opus legislației este protecția insuficientă a drepturilor utilizatorilor, multe articole, precum celebrul Articol 11 și infamul Articol 13 fiind concentrate mai mult pe protejarea drepturilor marilor companii de media și a presei scrise muribunde.

O formă nouă a legislației nu se preconizează a fi gata până la alegerile Europalamentare din luna mai, în cadrul cărora se așteaptă ceva răzbunare din partea publicului conștient de ce s-a întâmplat anul trecut cu votul acestor articole. Dacă sunteți curioși cum a stat treaba pe meleagurile noastre, vă invit să aruncați o privire peste lista voturilor de la acea dată.

Pe moment, viitorul pare puțin mai luminat și mai fericit.

 

zonait.tv

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Foarte bine au facut! Oricum in mai vor primi si raspunsul multor tineri de auzit. Mi se pare o prostie ca oamenii care habar nu au cum stau treburile pe internet sa scoata legislatii pe tema asta. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.