Sign in to follow this  
miLan

TSMC trece la 7nm EUV de luna viitoare

1 post in this topic

TSMC-653x408.jpg

 

Un lucru foarte important pe care trebuie să îl aveți în vedere când vine vorba de tehnologia de fabricație a procesoarelor este că numărul din coadă nu spune totul. La fel de important este dacă după numărul din coadă se află vreo prescurtare, precumEUV. Iar în cazul celor de la TSMC, acel EUV se va afla în coadă din această primăvară pentru tehnologia de fabricat procesoare pe 7 nanometri.

Compania anunță că va începe producția în masă folosind raze ultra-violete extreme din luna martie, cumpărând deja 18 din cele 30 de mașinării necesare pentru emiterea acelor raze pe care le va produce compania olandeză ASML anul acesta.

TSMC produce deja procesoare pe procesul de 7 nanometri, dar prin adăugarea acestei componente se vor putea obține rezultate mai bune în ceea ce privește randamentul și eficiența. Imprimarea circuitelor va avea o rezoluție mai bună, cu erori mai puține. Asta se va traduce în performanță ceva mai bună, sau măcar un consum de energie mai mic, pentru procesoarele care se vor folosi de noua tehnologie.

Deocamdată nu avem prea multe procesoare făcute pe 7 nanometri pentru comparație, dar probabil vom vedea așa ceva când apar procesoarele AMD din această vară, care ar putea fi făcute folosind noua metodă.

TSMC va începe să experimenteze și cu 5 nanometri din această vară, așa că poate că ar fi bine ca Intel să se grăbească cu acel 10 nanometri, pentru că turma nu pare că se face popas să fie prinsă din urmă prea curând.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.