Sign in to follow this  
miLan

Pirateria înflorește pe iOS

1 post in this topic

img

 

În mod normal, dacă vrei piraterie pe telefonul mobil, te îndrepți către Android. Nu doar pentru că ocazional cineva are să încarce ceva nepotrivit pe Play Store, iar Google nu va da doi bani pe asta, dar și pentru că poți instala orice, oricând, oricum, de oriunde. Însă iOS pare să fi reușit să își prindă competiția din urmă la acest capitol.

Poate că nu este un lucru tocmai bun, din perspectiva celor care vor o platformă fără piraterie, dar este un lucru interesant. De ceva timp Apple permite dezvoltatorilor să se folosească de platforma lor de distribuție pentru a publica aplicații menite pentru uz intern în cadrul propriilor companii. Aceste aplicații sunt validate folosind certificate de grad enterprise. Aceste certificate sunt folosite în ultima vreme pentru alte tipuri de aplicații, în mare parte piratate.

Ca urmare, App Store a găzduit pentru o vreme (și tot reapar chiar dacă Apple le șterge) variante modificate ale unor aplicații existente, cum ar fi un Spotify care nu avea reclame, un Minecraft gratuit, jocuri de noroc ce în mod normal nu sunt permise pe magazin, sau chiar pornografie.

Din moment ce un astfel de certificat poate fi obținut contra sumei de 300 de dolari și a unor informații despre o companie, ce pot fi găsite de oricine, până ce Apple găsește o soluție mai permanentă problema ar putea persista.

Probabil merită menționat că nu doar pirații și indivizii dubioși de pe internet se folosesc de acele certificate pentru a se amuza, ci și indivizii foarte dubioși de pe internet, precum Apple și Google.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.