Sign in to follow this  
miLan

Coinhive va fi închis

1 post in this topic

coinhive-653x408.jpg

 

Încheiem săptămâna aceasta cu o veste foarte bună. Acea molimă a site-urilor și spaimă a procesoarelor, Coinhive, va ieși din funcțiune de luna aceasta.

Dacă nu ați avut ocazia să luați contactul cu această născocire până acum, permiteți-mi să vă ofer câteva detalii. Coinhive este un serviciu ce permite minarea cripto-monedei Monero folosind un simplu JavaScript ce poate fi inserat într-un site, ocazional fără voia sau cunoștința producătorului. Este celebru pentru faptul că cel mai des este configurat să folosească 100% din procesor, sau chiar mai mult.

coinhive-2.jpg

Simplu spus, a fost un dezastru pentru toată existența sa, ce nu a făcut decât să rupă picioarele oricărui efort de a crea o soluție de minat cripto-monede în mod onest și doar cu consimțământul utilizatorului ca o alternativă la reclamele pline de malware pe care le vedem la fiecare pas. Din fericire, Coinhive va fi închis în ziua de 8 martie 2019.

Motivul nu este pentru că cei care au realizat platforma și-au dat seama cât de mult era folosită pentru abuzul general al internauților. Pur și simplu nu mai era rentabil din cauza creșterii dificultății de a mina Monero.  Așa că vă puteți plimba pe internet din nou în liniște, fără să vă întrebați de ce acel Q6600 din camera alăturată din senin începe să urle de parcă ar rula Crysis 3 in software când intră cineva pe un site de știri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.