Sign in to follow this  
miLan

Baterii ceva mai bune ar putea fi pe drum

1 post in this topic

img

 

Știu că avem o astfel de știre cam la fiecare două luni, dar poate una dintre ele chiar va rezulta într-un produs utilizabil într-una din aceste zile. Compania 24M, un startup ce este finanțat chiar de către Departamentul Energiei al SUA, anunță că a dezvoltat o baterie cu un cost de producție cu aproape 40% mai mic față de tehnologia contemporană.

Conceptul este cel al unei baterii litiu-ion semi-solidă, ce folosește electrozi mai mari și include mai puține materiale adiționale față de un echivalent de aceeași dimensiune. Pe lângă reducerea costului, o baterie de acest tip ar trebui să ofere și densitate energetică ceva mai bună față de implementarea de care se folosește în acest moment Tesla pentru mașinile sale. Nu este vorba de un salt masiv al densității, ci de un prag teoretic de 350Wh/kg.

Faptul că proiectul este finanțat de guvernul SUA nu înseamnă că va da roade, fiind numeroase eșecuri în trecut. Dar având în vedere că ne îndreptăm cu pași repezi spre un viitor în care mașinile cu motoare pe combustie internă vor deveni cam ilegale, baterii mai bune nu ar fi o idee rea.

Nu sunt prea multe detalii despre când va ajunge pe piață un model utilizabil al bateriei celor de la 24M.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.