Sign in to follow this  
miLan

iTunes pierde teren față de CD-uri

1 post in this topic

img

 

Vânzările de piese audio invdividuale au scăzut considerabil în ultima vreme, în parte și datorită numeroaselor servicii de streaming precum Spotify și Apple Music. Un raport recent arată însă că pasionații de muzică ar fi mai dispuși să cumpere CD-uri și discuri vinil decât piese digitale individuale de pe iTunes.

Potrivit Asociației Industriei de Discuri din America (RIIA), vânzările totale pentru descărcări audio în 2018 au scăzut cu aproape 30%, până la aproximativ 1 miliard de dolari. Nici albumele digitale nu au fost mai bine poziționate, vânzările lor scăzând cu 25%. Pe fondul acestor descreșteri, distribuția de CD-uri și discuri vinil a depășit suma de 1,15 miliarde de dolari, chiar dacă este o industrie la rândul ei in regres față de anul trecut.

Un alt aspect notabil, potrivit RIAA, este că „veniturile obținute prin platformele muzicale de streaming au crescut cu 30% față de anul trecut, ajungând la 7,4 miliarde de dolari și contribuind cu 75% la totalul veniturilor pentru 2018”.

Trendul industriei audio spre streaming este deja în desfășurare de o bună perioadă de timp, iar multă lume anticipează că Apple va renunța la vânzările directe prin iTunes și își va orienta platforma digitală către funcțiile de streaming. Apple și Spotify sunt forțele dominante pe această piață, cu zeci de milioane de abonamente active.

Cu descărcările de piese individuale în scădere pe iTunes, până la punctul la care vânzările acestora au fost depășite de CD-uri și discuri vinil și cu acestea din urmă înregistrând la rândul lor scăderi față de anul trecut, se pare că viitorul distribuției audio este puternic ancorat în streaming.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.