Jump to content
Sign in to follow this  
miLan

[News]GOG, în pericol? Probleme financiare şi concedieri neaşteptate

Recommended Posts

Image result for GOG

 

Se pare că platforma de distribuţie digitală GOG (Good Old Games), deţinută de CD Projekt, are probleme financiare, compania fiind nevoită să disponibilizeze o parte din personal. Este vorba despre concedierea a aproximativ 12 persoane, mişcarea fiind deja confirmată de către cei de la GOG pentru publicaţia Kotaku.

Compania a afirmat că plecarea celor 12 persoane (ce reprezintă aproximativ 10% dintre angajaţii ce se ocupă de platforma GOG) face parte din procesul de reorganizare, pornit încă din toamna anului trecut (octombrie 2018). Acest proces a adus şi noi angajări în cadrul companiei (de două ori mai multe decât recentele disponibilizări, dacă ar fi să ne luăm după declaraţiile oficiale), iar compania are nu mai puţin de 20 de poziţii neacoperite în acest moment, deschise pentru cei care doresc să se angajeze.

Totuşi, cei de la Kotaku, care au discutat cu unul dintre disponibilizaţi, vin cu o variantă mai sumbră pentru GOG. Fostul angajat a dezvăluit că platforma este foarte aproape de a opera în pierdere, iar actuala tendinţă în domeniu, de a oferi cote de venit mai mari publisherilor şi producătorilor (pornită de Epic Games Store, care oferă 88% din vânzări către producători, în comparaţie cu doar 70%, cât oferă Steam sau GOG), va pune şi mai multă presiune financiară pe acest serviciu.

Disponibilizările din cadrul GOG nu sunt o noutate pentru industrie, recent publisher-ul gigant Activision Blizzardanunţând, în ciuda încasărilor record din 2018, concedierea a nu mai puţin de 800 de angajaţi la nivel mondial, în timp ce ArenaNet, dezvoltatorul seriei Guild Wars, tocmai a disponibilizat, la rândul său, un număr nespecificat de angajaţi.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...