Sign in to follow this  
miLan

Microsoft face Windows Calculator open source

1 post in this topic

img

 

Microsoft a făcut mai mulți pași în ultima vreme pentru a se apropia de comunitatea open source, iar cea mai nouă decizie în acest sens a fost să pună la dispoziția celor interesați codul sursă pentru aplicația Windows Calculator. Acesta poate fi găsit deja pe GitHub. Calculatorul din Windows este printre cele mai ușor de recunoscut programe software, fiind parte a sistemului de operare încă de la prima variantă a acestuia, în 1985. În principiu, dacă ați folosit vreodată un computer este aproape imposibil să nu fi avut de-a face cu el.

Microsoft a licențiat Windows Calculator sub licența MIT, același tip folosit și în cazul altor proiecte open source, precum .Net Core, Visual Studio Code și chiar MS-DOS. Potrivit companiei, este o măsură care să deschidă noi direcții de dezvoltare către o comunitate mai largă. Dezvoltatorii pot ajuta la proiectarea de noi funcții și chiar să colaboreze cu inginerii Microsoft în implementarea acestora. De-a lungul timpului, Calculatorul din Windows a evoluat de la efectuarea unor funcții aritmetice simple într-un calculator științific adecvat, adăugând funcții complexe și numeroase opțiuni de conversie.

Deși poate fi considerată o manevră bună de PR, decizia celor de la Microsoft poate face din Windows Calculator o introducere accesibilă la tehnologiile de dezvoltare folosite de companie, cum ar fi XAML și Universal Windows Platform. Pentru mulți dintre tinerii dezvoltatori, primul program pe care l-au creat a fost un simplu calculator, așa că acum au posibilitatea să vadă mecanismul intern al celui mai popular calculator din toate timpurile.

 

ZONAIT.TV

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.