Jump to content
Sign in to follow this  
ArSsurA

VAR în România! Tot ce trebuie să ştii despre regulile Arbitrajului Video în România

Recommended Posts

 

 

 

În ciuda problemelor remarcate la cel mai înalt nivel din cauza interpretărilor greşite din camera VAR, implementarea Arbitrajului Video în România este cerut de toată lumea. Se consideră că numărul greşelilor ar fi micşorat, iar rezultatele de pe teren ar fi mai corecte.

 

profimedia-0367123289

 

 

Din păcate, paşii pe care îi fac cei responsabili de implementarea acestui sistem în Liga 1 sunt extrem de firavi. LPF a dat asigurări  că din sezonul viitor vom avea VAR şi în România, dar aşa ceva este posibil după cel puţin jumătate de an de teste. Teste pentru care nici măcar nu există vreun termen!

Digi Sport îţi prezintă întregul Manual VAR
Se discută despre VAR de doi ani, iar faptul că încă nu s-au făcut teste şi e puţin probabil ca ele să se poată realiza în play-off şi în play-out în acest campionat amână cu cel puţin un an momentul.

În deschiderea manualului remis arbitrilor este scris că "protocolul VAR urmează, în măsura în care este posibil, principiile şi filozofia legilor jocului. 

Folosirea sistemelor de arbitraj video (VAR) este permisă doar în situaţiile în care organizatorul competiţiei / meciului îndeplineşte toate cerinţele protocolului VAR, cerinţele de implementare a acestui sistem (conform prezentului Manuale VAR) şi a primit aprobarea scrisă din partea IFAB şi FIFA".

Principii de bază în folosirea VAR
"Jack Reacher. Un glonț la țintă" este acum în Digi Online, pe canalul Film Now! Descarcă aplicația și poți urmări filmul pe telefon sau tabletă

1. Arbitrul asistent video (VAR) este un oficial al jocului care are acces independent la înregistrări video ale meciului şi care poate asista arbitrul de centru doar în cazul unei "erori clare şi evidente" sau a unui "incident grav neobservat" legate de :

a. Acordare / neacordare gol

b. Acordare / neacordare lovitură de pedeapsă

c. Cartonaş roşu direct (nu doar cartonaş galben / avertisment)

d. Identificare eronată (arbitrul avertizează sau elimină din joc un alt jucător decât cel care a comis abaterea.

2. Arbitrul are întotdeuna obligaţia de a lua o decizie.

3. Decizia iniţială dată de arbitru nu va fi modificată, cu excepţia cazului în care imaginile video arată clar că decizia a fost "o eroare clară şi evidentă".

4. Doar arbitrul poate iniţia "revizuirea". VAR şi alţi oficiali ai jocului pot doar să recomande arbitrului revizuirea.

5. Decizia finală este întotdeauna luată de arbitru

6. Nu există o limită de timp pentru procesul de revizuire, întrucât exactitatea este mai importantă decât viteza.

7.  Jucătorii şi oficalii echipei au obligaţia să nu înconjoare arbitrul şi să nu încerce să influenţeze arbitrul, procesul de revizire sau decizia finală

8. Arbitrul trebuie să rămână "vizibil" în timpul procesului de revizuire, pentru a asigura transparenţa

9. Dacă jocul continuă după un incident care este ulterior revizuit, orice măsură disciplinară luată/necesară în perioada de după incident nu este anulată, chiar dacă decizia iniţială este modificată (cu excepţia unui avertisment sau a unei eliminări pentru oprirea unui atac promiţător 

10. Dacă jocul a fost oprit şi reluat, arbitrul nu poate "revizui faza" decât în cazul unei erori de identificare sau a unei abateri sancţionabile prin eliminare care constă în comportament violent, scuipat, muşcat sau gesturi extrem de ofensatoare, insultătoare şi / sau jignitoare

11. Durata de joc de dinainte şi după incident care poate fi revizuită este stabilită de legile jocului şi de protocolul VAR.

12. Întrucît VAR "verifică" automat fiecare situaţie / decizie, nu este nevoie ca antrenorii sau jucătorii să solicite o revizuire a fazei.

 

Sursa:click

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...