Jump to content
Sign in to follow this  
aXeL7

Variantă-șoc pentru Liga a 2-a? „Ar fi deplasat să înjumătățim punctele! Nu există niciun argument logic”

Recommended Posts

 

UTA, prin vocea antrenorului Laszlo Balint, speră ca al doilea eșalon să se reia în același timp cu Liga 1.  Sursă foto: UTA Media Design

 

 

 

Planurile pentru reluarea Ligii 1 au animat și cluburile din Liga a 2-a, care așteaptă o decizie oficială a FRF-ului pentru a relua competiția.

 
 

UTA, prin vocea antrenorului Laszlo Balint, speră ca al doilea eșalon să se reia în același timp cu Liga 1,adică undeva după prima săptămână din iunie, astfel existând suficient timp pentru a juca cele 14 etape rămase până la final. 

Vine însă cu un scenariu surpriză, despre care au apărut zvonuri, cum că s-ar lua în calcul o înjumătățire a punctelor, decizie care ar dezavantaja liderul Ligii a 2-a.

 

- Vă salut, domnule Balint! Cum sunt băieții după Paște? 

- Totul se desfășoară foarte bine pentru noi. Ne antrenăm prin intermediul aplicației Zoom. Mă bucur că starea lor de spirit este bună. Îți dai seama că ne dorim să ne întoarcem pe teren, nu doar la antrenamente, ci și la meciuri. 

- Pentru Liga 1 sunt deja tot felul de scenarii, de Liga a 2-a ce se aude? 

- Am văzut că sunt semnale că Liga 1 ar începe în jurul datei de 5-6 iunie. Sperăm să ne coordonăm și noi cu cei din Liga 1. Însă pentru asta e foarte important să ne putem antrena după 15 mai. Avem nevoie de 3-4 săptămâni pentru pregătire. 

- 5-6 iunie pentru Liga a 2-a nu e târzu? Mă gândesc că sunt multe meciuri de jucat… 

- Nu, nu. Dacă vom începe atunci este timp suficient pentru desfășurarea tuturor meciurilor rămase. Iar din ce am văzut FRF insistă pentru acest lucru. Ceea ce cred că este normal. E important să primeze meritul sportiv. Cred că toată lumea își dorește ca promovarea să se decidă pe teren.

- Și dacă nu se va putea? Care ar fi soluția? 

- Se iau în calcul și alte variante. La nivel de zvon am înțeles că s-ar lua în calcul un play-off și un play-out. Însă asta ca variantă de forță majoră, ceea ce cred că nu va fi cazul. 8 echipe în play-off, 10 în play-out 

- Play-off și play-out? Cum s-ar împărți echipele? 

- La ce scenarii au fost avansate, în play-off ar urma să intre primele 8, iar în play-out celelalte 10. Totuși, și aici sunt anumite aspecte, sunt echipe care au meciuri mai puțin. Deci ar fi greu să se tragă linie și să se facă împărțeala. E nevoie de o decizie echilibrată, să nu avantajezi pe nimeni, să nu dezavantajezi pe nimeni. Altfel s-ar ajunge la altele și nu avem nevoie de timp pierdut. Tot la nivel de zvon am auzit varianta ca în play-off să se înjumătățească punctele, ceea ce din punctul meu de vedere și al clubului UTA ar fi o variantă deplasată, s-ar încălca meritul sportiv, n-ar exista un argument logic.

- UTA ar fi clar principala dezavantajată. 

- E clar că singura dezavantajată am fi noi. Și e normal că n-am fi mulțumiți. Tocmai de asta insist pentru meritul sportiv. Nimeni n-a împiedicat locurile 2-8 să strângă suficiente puncte pentru a fi mai aproape de noi. UTA a demonstrat constanță, a câștigat punctele astea pe teren, a jucat un fotbal frumos. A adus multă lume la stadion, aspect care a adus și sponsori. Această variantă ar fi deplasată și cred că încalcă meritul sportiv. N-ar exista niciun argument logic. Am încredere maximă în FRF că va lua o decizie corectă. Una care să nu dezavantajeze pe nimeni. E perfect normal ca dacă nu va exista timp pentru cele 14 etape să jucăm un play-off, ca o măsură de forță majoră, dar nu cred în varianta cu înjumătățirea punctelor. Am încredere în FRF că nu va lua în calcul așa ceva. 

„Sunt convins că dacă dăm drumul pe 5-6 iunie, putem termina fără probleme campionatul. Cu etape intermediare, cu multă oboseală, însă n-avem ce face, nu am putut controla o situație precum cea pe care o înfruntă toată lumea” - Laszlo Balint, antrenor UTA

Sursa : Click

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...