Jump to content
Sign in to follow this  
aXeL7

Roger Federer propune o schimbare majoră în tenis: „Acum este momentul potrivit” » Simona Halep și Rafael Nadal îl susțin pe elvețian

Recommended Posts

TELEMMGLPICT000222415090_1_trans++pVlber

 

Roger Federer (38 de ani, 4 ATP) a propus astăzi o schimbare majoră în lumea tenisului: fuziunea celor două foruri care conduc tenisul feminin și cel masculin: WTA și ATP. Simona Halep (28 de ani, 2 WTA) este de acord.

 
 

Propunerea a fost făcută de către elvețian pe contul său de Twitter, aceasta fiind susținută de un număr mare de alți jucători și jucătoare de tenis. Printre aceștia, Simona Halep și Rafael Nadal (33 de ani, 2 ATP).  

„Nu vorbesc despre fuziunea competițiilor pe teren, ci despre unirea celor 2 foruri (ATP și WTA) care conduc turneele profesioniste din tenisul masculin și feminin”, a explicat Federer. 

Simona Halep și Rafael Nadal susțin viziunea lui Federer

Postările lui Federer au atras un val de entuziasm, atât din partea fanilor, cât și din partea unor alte nume importante ale tenisului. La întrebarea „Sunt singurul care  consideră că acum este timpul potrivit pentru tenisul feminin și cel masculin să se unească?”, elvețianul a primit răspunsuri rapid.

„Nu ești singurul”, a postat Simona Halep. Și Rafael Nadal a susținut punctul de vedere al lui Federer: „Sunt complet de acord, ar fi minunat să ieșim din această criză globală cu fuziunea tenisului masculin și al celui feminin într-un singur for”.

 

Pe lângă Simona Halep și Rafael Nadal, și Garbine Muguruza (26 de ani, 16 WTA) și Diego Schwartzman (27 de ani, 13 ATP) împărtășesc dorința lui Federer.

Cum justifică Federer propunerea

Federer și-a explicat punctul de vedere: „Este prea confuz pentru fani când există diferite sisteme de clasare, sigle diferite, site-uri diferite, categorii de turnee diferite. Ar fi trebuit să se întâmple de mult timp, dar poate că acum chiar este momentul. Toate sporturile trec printr-o perioadă dificilă, din care putem ieși cu două organizații slăbite sau cu una puternică”.

În acest moment, toate turneele de tenis sunt suspendate cel puțin până la data de 13 iulie, din cauza pandemiei de COVID-19. 

 

Sursa : Click !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...