Jump to content
Sign in to follow this  
aXeL7

Cornel Dinu revine și explică practicile din trecut: „Asta le-a dus Real Madrid arbitrilor, în vestiar, la un meci cu Dinamo”

Recommended Posts

 

1575732901486.jpg?width=924&height=600

 

Azi, 25 aprilie, se împlinesc 36 de ani de la Dinamo - Liverpool, returul semifinalei CCE din sezonul 1983-1984. Cornel Dinu a susținut, într-un interviu exclusiv GSP, că succesele de pe continent ale roș-albilor erau bine „pregătite” cu arbitrii în prealabil. 

 

După valul de reacții iscat în lumea fotbalului, „Mister” a revenit cu o serie de completări referitoare la practicile din acea perioadă.

Cornel Dinu: „Real Madrid le-a adus câte un ceas arbitrilor”

„Mulți comentează fără să fi citit interviul pana la capăt sau l-au citit și nu au priceput, fiindcă nu au habar despre situația din vremurile acelea. Episoadele pe care le-am povestit eu constituiau practici curente în cupele europene. Când Dinamo a jucat cu Real Madrid în anii '60, spaniolii le-au dus arbitrilor în vestiar câte un ceas din aur cu emblema clubului. Pentru că toată lumea proceda așa, cadourile pentru arbitri erau ca o metodă de apărare, ca să ai șanse în Europa. 

Detaliile despre meciul nostru cu Bordeaux le-am aflat cand l-am întâlnit, dupa '90, pe Claude Bez, fost președinte al francezilor. Mi-a confirmat că banii noștri nu mai ajunseseră la arbitrul scoțian și mi-a spus «Care era suma pe care o pregătiserăți? 25.000 de dolari? Oricum n-ati fi avut șanse, că noi am mers cu 35.000 de dolari»", a spus Cornel Dinu pentru GSP.ro.

 

sursa: Click

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...