Jump to content
Sign in to follow this  
aXeL7

Fotbal fără Messi?!

Recommended Posts

1580466346725.jpg

 

În timp ce acest blestemat de coronavirus dă greu înapoi, numai în România raportându-se 277 cazuri noi, fotbalul încearcă să iasă din tunel și, din păcate, mai degrabă orbecăie. De la țară la țară, veștile nu-s cele mai încurajatoare, iar speranțele că se va relua curând sezonul competițional tot mai mici. Suspendarea lui definitivă ar produce pagube imense sub aspectul spectacolului, dar și al bugetelor cluburilor, private de banii din TV. Numai în Spania s-ar pierde un miliard de euro!

 

Făcând o trecere în revistă, reținem că repornirea campionatului german, anunțată la începutul lui mai, s-a amânat pentru sfârșitul lunii respective. Dacă nici nemții nu-și mai respectă cuvântul, ce să mai zici și să te mai miri de alții?! Numai că Ministerul Sănătății de la Berlin a refuzat să-și dea avizul.
La rându-i, Serie A a înștiințat echipele că pot relua pregătirile colective pe 18 mai, Federația, Liga și Ministerul Sportului convenind asupra datei menționate. N-a fost suficient, deoarece medicii a 17 din cele 20 de formații din elita fotbalului peninsular, mai puțin doctorii lui Juve, Lazio și Genoa, au semnat o scrisoare comună de protest. Susținând cu argumente științifice că ar fi prea devreme pentru redeschiderea antrenamentelor. Într-un moment în care Italia e lider european la capitolul victimelor provocate de COVID-19, ei au cerut menținerea carantinei. „Nu vă asumați un asemenea risc imens!”, așa au încheiat scrisoarea.

 

Altfel, s-a stabilit înghețarea sezonului în Belgia și Olanda, știri la auzul cărora UEFA, adepta încheierii competițiilor pe teren, nu la masa verde, a sărit ca arsă. Ba a și amenințat cu sancțiuni. După care, înregistrând declarația premierului olandez că „nu se pune problema reluării fotbalului, a sportului, înainte de 1 septembrie”, a lăsat-o mai moale. Au înțeles și oficialii de la Nyon că, dincolo de voința și dorința lor, fotbalul rămâne la mâna pandemiei și că nu el hotărăște. Hotărăsc autoritățile din fiecare stat înaintea federațiilor și a ligilor.

 

Totuși, Jupiler League și Eredivisie reprezintă campionate mai mici, nu intră în Top 5. Chiar dacă scandalul e cât casa în Țara Lalelelor, care a anunțat că nu va decerna titlul de campioană și că va anula promovarea (deși Cambuur și Graafschap se distanțaseră în fruntea eșalonului 2), zarva de-acolo n-a căpătat cine știe ce importanță, ce ecou. Situația se va schimba radical dacă se va întâmpla însă, cum se aude, să se oprească definitiv LaLiga, ăsta chiar ar fi un eveniment planetar. Nu cred că exagerez pretinzând că fără Barcelona, fără Real și fără Atletico Madrid, măcar fără ele, fotbalul n-ar mai însemna același lucru și nici n-ar mai stârni, ca fenomen, același interes.

 

Când în Spania s-au inventariat, conform cotidianului Marca, alte 331 de decese în ultimele 24 de ore, numărul lor ajungând la 23.521, pe lângă 209.465 „contagiados”, Ministerul Sănătății de la Madrid nu s-a sfiit să tragă semnalul de alarmă. „Ar fi ridicol să spun acum că vom mai avea fotbal profesionist în această vară!”, a declarat ministrul Salvador Illa Roca.

Evitând să cad pradă scepticismului, iar panicii nici atât, mă văd totuși obligat să constat, cu îngrijorare, că gluma se îngroașă. Dar și că, privându-ne și de magia lui Messi, ea devine din ce în ce mai proastă.

 

Sursa: Click

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...