Jump to content
Sign in to follow this  
aXeL7

SCM Vâlcea atacă Federația de Handbal! Acuză jocuri de culise: „Să-i dea titlul direct lui CSM București!”

Recommended Posts

1588058697381.jpg?width=924&height=600

 

Florin Verigeanu, președintele campioanei SCM Rm. Vâlcea, crede că Federația Română de Handbal face tot ce este posibil ca echipa din București să câștige campionatul. În spatele „afacerii” stă secretarul general, Cristina Vărzaru

 
 
 
 

Variantele de încheierea campionatului propuse de Federația Română de Handbal în data de 27 aprilie, au stârnit vii controverse între conducătorii cluburilor din Liga Națională. SCM Rm. Vâlcea, prin vocea președintelui Florin Verigeanu, a fost prima care a atacat variantele "făcute special pentru a favoriza CSM București".

„Se propune exact formula care avantajează CSM"

„Așa cum preconizam, se încearcă prin orice mod să se atribuie titlul de campioană echipei aflate pe locul 2 în acest moment în clasamentul Ligii Florilor, CSM București. Vă reamintesc că în Europa s-au oprit aproximativ 20 de campionate de handbal. Marea majoritate a acestora s-au terminat prin înghețarea lor, iar clasamentul final a fost cel din momentul întreruperii, fără a se atribui titlul. Clasamentul pentru EHF, cupele europene, a fost același, din momentul înghețării, lucru normal după părerea mea", a declarat Verigeanu. 

Oficialul oltean adaugă apoi. "În două țări (Ungaria și Croația) s-au anulat campionatele și nu s-a acordat titlul de campioană. Clasamentul pentru EHF a fost cel din sezonul anterior. Într-un singur campionat la feminin (Norvegia) s-a aplicat o altă metodă de a stabili ierarhiile, prin împărțirea punctelor la numărul de meciuri. O metodă care nu se regăsește în niciun regulament de departajare sau de organizare al FRH", a expus Verigeanu.

„Ceea ce este și mai strigător la cer este și faptul că, deși mai sunt 7 etape de joc, ei vor să atribuie titlul de campioană în Liga Florilor! Cum se poate așa ceva?"
Florin Verigeanu, președintele campioanei SCM Rm. Vâlcea,

„Am chemat fetele să le testăm de Covid-19!"

1588058739138.jpg?width=900&height=0
Florin Verigeanu, președintele SCM Rm. Vâlcea, cu trofeul de campion câștigat sezonul trecut

Conform primului program, aprobat de FRH în Consiliul de Administrație, handbalul ar fi trebuit să revină pe 5 iunie. „Am susținut că, în mod real, nu mai avem timp să jucăm meciurile (11 partide în 22 de zile). Niciodată SCM Rm. Vâlcea nu a afirmat însă că nu vom juca întâlnirile pe care Federația le-a programat. Drept dovadă este că fetele noastre au fost convocate în perioada următoare să revină la Rm. Vâlcea, urmând ca în jurul datei de 18 mai să efectuăm testarea COVID-19. Apoi, în măsura în care se poate, să începem pregătirile. Am aflat însă că în data de 27 aprilie, FRH a schimbat programul jocurilor și vine cu alte propuneri către Consiliul de Administrație. Acum va trebui să vedem la ce se vor mai gândi oficialii federației, pentru a lua o decizie în privința chemării fetelor", declară Verigeanu

„Domnișoara Vărzaru, ați uitat de campioana României?"

„De ce avem acest punct de vedere, că totul se încearcă a fi în favoarea CSM București! Simplu, secretarul general al FRH, declara cu seninătate înaintea Consiliului de Administrație din luna aprilie, că a discutat cu "cel puțin jumătate din conducătorii din Liga Națională despre programul transmis. Păi domnișoara Vărzaru, ați uitat să întrebați care este părerea campioanei României sau nu vă interesează? Înțelegem că este mai ușor să discutați cu cei de la CSM București, dar măcar din respect pentru ceea ce a făcut Vâlcea în handbalul românesc, puteați avea ceva ce vă lipsește și să ne întrebați și punctul nostru de vedere, măcar de complezență", a fost mesajul lui Verigeanu pentru secretarul general al FRH.

„În rest, pot să vă spun că suntem un club cu o istorie invidiată de multe cluburi din Europa, care are în spate oameni care iubesc și respectă handbalul și că, indiferent de deciziile pe care le veți lua, noi vom merge înainte, că nimeni nu e nemuritor și știți cum se spune, azi ești, mâine nu mai ești!", a încheiat președintele oltean.

"Dacă se dorește, suntem de acord să se joace inclusiv un joc între CSM și SCM, o finală a campionatului, pentru a se clarifica ierarhia finală în Liga Florilor. E pentru prima dată în istoria handbalului românesc când clasamentul nu mai e făcut pe puncte, e făcut pe procente"
Florin Verigeanu, președinte SCM Rm. Vâlcea

Sursa : Click

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...