Jump to content
Sign in to follow this  
RedDisciple

FALIMENT in Liga 1! Romania, tara cu cele mai multe cluburi "pe rosu" din Europa

Recommended Posts

David Taylor, secretarul general al UEFA, a lansat un avertisment la adresa cluburilor de fotbal din Europa, pentru ca nu mai putin de un sfert din acestea au balante financiare negative.

ย 

Intr-o conferinta de presa, David Taylor a intarit necesitatea adoptarii proiectului de "fair-play financiar", dupa ce a aratat ca fotbalul european se afla in pragul falimentului.

ย 

Liga 1 din Romania are cel mai prost raport dintre cheltuieli si venituri, si e urmata in acest clasament de Ucraina, Cehia si Polonia. Cunoscuta pentru darnicia cu care arunca bani pe transferuri si salarii, Premier League e de-abia pe locul 5, dar, in sume nete, deficitul din Anglia este urias. Cheltuielile sunt in Anglia cu 20% mai mari decat veniturile, chiar daca incasarile s-au triplat in ultimii 12 ani. Mult mai bine stau ligile profesioniste din Italia (locul 15), Franta (locul 35), iar Spania si Germania sunt cele mai eficiente din punct de vedere financiar, cu clasari pe ultimele locuri.

ย 

Din 2012 se anunta vremuri grele pentru cluburile din Romania, pentru ca sunt nevoite ca pana atunci sa ajunga la un echilibru financiar, altfel risca sa nu-si mai primeasca licenta de club profesionist. UEFA chiar a format un consiliu de supraveghere independent, condus de un fost prim-ministru, belgianul Jean-Luc Dehaene.

ย 

Chiar daca se afla pe locul 5 ca procent de pierderi, situatia cea mai ingrijoratoare este in Anglia. Premier League conduce detasat in clasamentul veniturilor, cu o medie de 135 de milioane de euro, in conditiile in care cluburile din Spania, Germania sau Italia nu depasesc in medie 85 de milioane de euro. Cu toate acestea, concurenta acerba a dus la cresterea exponentiala a bugetelor de salarii si de transferuri si s-a ajuns la o pierderea medie de 27 de milioane de euro.

ย 

Cluburile engleze au ajuns la un acord in aceasta saptamana pentru a mari numarul de jucatori englezi din Premier League si pentru a reduce cheltuielile, adoptand un regulament asemanator cu cel din Champions League.

ย 

sport.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...