Jump to content
Sign in to follow this  
George Mihai

Primera Divisi

Recommended Posts

Primera Division (Divizia A) din Liga de Fotbal Profesional (Professional Football League), cunoscută ca La Liga sau,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Barcelona a zdrobit Sevilla

 

La trei zile de la eliminarea din Cupa Regelui Spaniei, FC Barcelona s-a revansat in fata suporterilor de pe Camp Nou si a invins la scor de maidan pe FC Sevilla, cu 4-0.

 

Andaluzii au venit pe Camp Nou cu gandul la o remiza, iar acest lucru i-a costat. Ibrahimovici putea marca in startul meciului, insa a dat pe langa minge cu poarta goala, iar la pauza s-a intrat la egalitate, scor 0-0.

 

Autogolul lui Escude din minutul 49 a deschis calea catalanilor catre un triumf categoric, la care a contribuit si minunea acestui sezon, Pedro, printr-o reusita in minutul 70.

 

Vedeta catalanilor, Lionel Messi, a ajuns la golul cu numarul 100 in tricoul Barcelonei in minutul 85, iar apoi si-a trecut in cont "dubla", devenind golgheterul din Primera Division.

 

Pe langa victoria categorica impotriva Sevilliei, Barcelona a profitat si de pasul gresit facut de Real Madrid la Bilbao, distandu-se la cinci puncte de locul doi.

 

Onlinesport

Share this post


Link to post
Share on other sites

Barcelona i-a dat ultimatum lui Guardiola

 

Incertitudinea asupra bancii tehnice de la Barcelona planeaza in continuare, chiar daca Pep Guardiola are rezultate excelente in campionat. Conducerea catalanilor a pus piciorul in prag si i-a dat ultimatum tanarului tehnician.

 

Dupa succesul categoric obtinut in fata Sevilliei, presedintele Joan Laporta a anuntat ca Guardiola trebuie sa se decida pana la Paste.

 

Contractul lui Guardiola cu FC Barcelona va expira in vara, iar acesta a refuzat sa semneze momentan prelungirea contractului, iar presa din Spania sustine ca acest lucru nu se va intampla.

 

Pep Guardiola este dorit la Manchester United, unde este vazut drept inlocuitorul ideal pentru Sir Alex Ferguson.

 

Onlinesport

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ruud Van Nistelrooy, aproape de Galatasaray

 

Atacantul olandez Ruud van Nistelrooy este gata sa lase Real Madrid pentru un transfer in Turcia, la Galatasaray Istanbul.

 

Desi are mai multe oferte din Premiership, de la Liverpool, Tottenham Hotspur si Stoke City, presa din Anglia anunta ca Van Nistelrooy este hotarat sa mearga in Turcia.

 

"Frank Rijkaard (n.n. antrenorul turcilor) m-a sunat si m-a intrebat daca vreau sa vin in Turcia. Trebuie sa ma gandesc deoarece Galatasaray este un club mare, cu o abordare pozitiva", a explicat Van Nistelrooy.

 

Galatasray ofera 4 milioane de lire sterline in schimbul atacantului olandez, caruia i s-a pregatit un salariu pe o perioada de doi ani si jumatate, cu un salariu de 8 milioane de lire sterline.

 

Onlinesport

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danciulescu, titular la Hercules in meciul cu Rayo

 

Atacantul Ionel Danciulescu a fost titular la formatia Hercules Alicante in partida cu Rayo Vallecano, scor 4-4, in etapa a XX-a a ligii secunde din Spania, informeaza Marca.

 

Pentru Hercules cu marcat Rodr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guardiola si-a prelungit contractul cu FC Barcelona pentru inca un an

 

Antrenorul Josep Guardiola si-a prelungit contractul cu FC Barcelona pentru inca un sezon, a anuntat, miercuri, presedintele clubului catalan, Joan Laporta, informeaza AFP.

 

Actualul contract al lui Guardiola expira in luna iunie.

 

Guardiola, care a implinit luni 39 de ani, a fost numit antrenor la FC Barcelona in 2008.

 

"Prelungirea contractului nu va fi negociata si semnata decat dupa alegerea viitorului presedinte", a declarat Laporta, al carui mandat se incheie in iunie.

 

"Sper ca va fi de ajuns cuvantul meu. Toata lumea stie ca in trei sau patru luni se poate intampla orice", a mentionat Guardiola.

 

Sub conducerea lui Guardiola, numit antrenorul anului de UEFA, FC Barcelona a castigat sase trofee in 2009: Liga Campionilor, campionatul Spaniei, Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei, Supercupa Europei si Campionatul Mondial al Cluburilor.

Mediafax

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cristiano Ronaldo, facut praf: "E un Tarzan in chiloti"

 

Cel mai scump jucator din istoria fotbalului, Cristiano Ronaldo, este atacat dur de fostul presedinte al clubului Real Madrid, Lorenzo Sanz.

 

Acesta considera ca transferul lui Ronaldo pe Santiago Bernabeu este o mare greseala facuta de Florentino Perez, omul in fata caruia a pierdut alegerile pentru presedintia clubului Real Madrid.

 

"Nu cred ca Ronaldo va genera 80 de milioane de euro pe an la Real! Am citit zilele trecute pe prima pagina intr-un ziar ca Ronaldo va aduce atatia bani pe an! Nimeni nu poate crede asa ceva! Fie suntem noi prosti, fie cine l-a adus pe Cristiano Ronaldo la Real este un idiot. Acest baiat se trezeste dimineata si se vede pe prima pagina in toate ziarele care-l prezinta ca pe un Tarzan in chiloti. Va crede ca este Superman sau Dumnezeu!", a spus Lorenzo Sanz.

 

Cristiano Ronaldo s-a transferat la Real Madrid in schimbul a 94 de milioane de euro si a marcat 13 goluri in 15 meciuri, in toate competitiile.

 

Onlinesport

Share this post


Link to post
Share on other sites

Barcelona a dat recital de goluri superbe

 

FC Barcelona s-a distantat, cel putin pana duminica, la opt puncte de Real Madrid, dupa o noua demonstratie de forta in deplasarea de la Valladolid, unde a castigat cu 3-0.

 

Inceputul meciului a adus ceva emotii la poarta lui Valdes, insa aportul ofensiv al gazdelor a fost linistit de Barcelona intr-un singur minut.

 

Xavi Hernandez a finalizat superb, din cadere, in minutul 21, iar peste cateva secunde Dani Alves a inscris si el un gol superb, dintr-un sut centrare.

 

Catalanii au transat partida in minutul 56, tot datorita unui gol superb, reusit de Lionel Messi cu un sut in vinclu, dintr-o pasa a lui Zlatan Ibrahimovici.

 

Echipa lui Guardiola s-a distantat astfel la opt puncte in fruntea clasamentului, dar Real Madrid va juca duiminica pe teren propriu impotriva celor de la Malaga.

 

Onlinesport

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cristiano Ronaldo, inger si demon pentru Real Madrid

 

Real Madrid a castigat meciul cu Malaga de pe teren propriu, scor 2-0, dupa o "dubla" a lui Cristiano Ronaldo, dar nu va putea conta pe fotbalistul portughez in urmatorul meci, din cauza unei eliminari.

 

Cristiano Ronaldo a decis meciul cu Malaga in doar trei minute. Mai intai, portughezul a fructificat o centrare excelenta a lui Kaka in minutul 36, pentru ca peste doar cateva secunde sa trimita imparabil sub bara, de la 20 de metri.

 

Sergio Ramos putea face 3-0 in startul partii secunde, insa golul lui Sergio Ramos a fost anulat pentru o pozitie de ofsaid milimetrica.

 

Eroul madrilenilor, Cristiano Ronaldo, a fost eliminat in minutul 70 pentru ca si-a lovit un adversar si va rata deplasarea dificila de etapa viitoare, de la Deportivo la Coruna.

 

Gruparea din capitala Spaniei a acumulat dupa succesul cu Malaga 44 de puncte, cinci mai putin decat FC Barcelona.

 

Onlinesport

Share this post


Link to post
Share on other sites

Antrenorul lui Gijon: "Cum poate fi oprit Messi? Cu un pistol de 9mm"

 

Antrenorul lui Sporting Gijon, Manuel Preciado, nu-si face mari sperante inaintea meciului cu Barcelona, considerand ca jucatorii sai nu au nici o sansa in fata lui Lionel Messi.

 

"Poate doar cu un pistol Parabellum de noua milimetri. Serios vorbind, e aproape imposibil. Este numarul unu, n-am mai vazut pe nimeni sa faca pe teren ceea ce face el", a spus Preciado.

 

In acest sezon, Messi a inscris 15 goluri in 16 meciuri pentru Barcelona si a oferit si sapte pase de gol.

 

Partida dintre Sporting Gijon si Barcelona se va disputa sambata seara, de la ora 21:00.

 

Onlinesport

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pedro aduce trei puncte Barcelonei

 

Sporting Gijon nu a scos pistolul pentru a anihila Barcelona, insa a oferit o replica peste asteptari. Chiar si asa, catalanii s-au impus la Gijon cu 1-0 si au obtinut a cincea victorie consecutiva in toate competitiile.

 

Andres Iniesta a deschis sirul ratarilor pentru echipa lui Pep Guardiola, dupa o actiune superba creata de Lionel Messi, insa cel care a reusit deschiderea scorului a fost pustiul minune Pedro, in minutul 30.

 

Barcelona a continuat sa controleze meciul si ocaziile la poarta lui Gijon s-au scurs una dupa alta. Pedro a ratat din toate pozitiile, iar acest lucru ii putea costa pe catalani.

 

Pe final de meci, gazdele au prins curaj si au presat la poarta lui Victor Valdes, dar defensiva condusa de Marques si Pique a rezistat cu brio.

 

Datorita acestei victorii, Barcelona s-a distantat la opt puncte in fruntea campionatului, insa Real Madrid intalneste, de la ora 23:00, Deportivo La Coruna.

 

Onlinesport

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guardiola este apasat de ganduri. Realul a egalat aseara Barcelona in clasament, cu 62 de puncte, iar meciul viitor, Pep nu poate sta pe banca. Va fi suspendat dupa ce a fost trimis in tribune in meciul de sambata seara, scor 2-2.

Cum un necaz nu vine niciodata singur, Guardiola nu va putea sta pe Bancelonei in urmatoarele doua meciuri din campionat, dupa suspendarea primita aseara. Pep a protestat in minutul 27, la o faza controversata, acuzandu-l pe arbitrul Clos Gomez asupra unui penalty la Messi. A vazut cartonasul rosu si a fost nevoit sa urce in tribuna pana la final.

 

Este a cincea oara cand Guardiola este eliminat, in cariera sa. De doua ori a patit-o la Barca B. Pentru ca e recidivist, Guardiola va fi suspendat doua etape in Primera.

In Liga Campionilor, antrenorul Barcei a mai fost eliminat in meciul cu Bayern, de anul trecut, dupa ce a protestat la deciziile lui Howard Webb. In Primera a mai vazut cartonasul rosu in meciul cu Osasuana.

 

sport.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sambata 27 martie 2010

 

27.03.2010, Malaga, Stadion: "La Rosaleda", ora: 19:00

Malaga - Tenerife 1 - 1 (0-0)

Au marcat: 1-0 Apono (67), 1-1 Alfaro (86 p)

Cartonas rosu: Mtiliga (85 - Malaga)

 

27.03.2010, Mallorca, Stadion: "Ono Estadi", ora: 21:00

Mallorca - Barcelona 0 - 1 (0-0)

Au marcat: 0-1 Ibrahimovic (63)

 

27.03.2010, Zaragoza, Stadion: "La Romareda", ora: 23:00

Zaragoza - Valencia 3 - 0 (1-0)

Au marcat: 1-0 Diogo (41), 2-0 Arizmendi (63), 3-0 Jarosik (71)

Cartonas rosu: Zigic (45 - Valencia)

 

Duminica 28 martie 2010

 

28.03.2010, Pamplona, Stadion: "Reyno de Navarra", ora: 18:00

Osasuna - Almeria 1 - 0 (1-0)

Au marcat: 1-0 Pandiani (20)

Cartonas rosu: Juanma Ort

Share this post


Link to post
Share on other sites

Io as vrea ca Real Madrid sa castige campionatul pt ca ei au bagat cei mai multi bani in echipa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

CLASAMENT

 

124bkeb.jpg

 

Etapa 34

19:00 24 apr 2010 FC Barcelona 3 - 1 Deportivo Xerez Jucat

21:00 24 apr 2010 Real Zaragoza 1 - 2 Real Madrid Jucat

23:00 24 apr 2010 Valencia CF 1 - 0 Deportivo La Coruna Jucat

18:00 25 apr 2010 RCD Mallorca 1 - 1 Malaga CF Jucat

18:00 25 apr 2010 UD Almeria 0 - 1 Espanyol Barcelona Jucat

18:00 25 apr 2010 Racing Santander 1 - 2 Villarreal CF Jucat

18:00 25 apr 2010 Real Sporting de Gijon 0 - 2 Real Valladolid Jucat

20:00 25 apr 2010 Atletico Madrid 3 - 1 CD Tenerife Jucat

22:00 25 apr 2010 Getafe CF 4 - 3 FC Sevilla Jucat

22:00 26 apr 2010 CA Osasuna Pamplona 0 - 0 Athletic Bilbao Jucat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Barcelona castiga la Sevilla si se mentine in fata Realului

 

 

 

FC Barcelona a obtinut, sambata seara, trei puncte vitale in lupta pentru titlul din Primera Division, catalanii impunandu-se in deplasarea de la Sevilla, scor 3-2, dupa ce in minutul 62 aveau avantaj de trei goluri.

 

 

Golgeterul Messi a deschis scorul dupa numai cinci minute de la primul fluier al centralului Undiano Mallenco,

 

Bojan a majorat avantajul formatiei blaugrana in minutul 28, cand l-a invins pe Palop cu un sut din marginea careului, dupa ce a fost foarte bine gasit de Xavi.

 

Barcelona a facut 3-0 in minutul 62 prin Pedro, acesta profitand de o deviere gresita a unui adversar.

 

Pusa cu spatele la zid, Sevilla a revenit in extremis in finalul meciului, punctand de doua ori pe tabela.

 

Luis Fabiano i-a pasat ideal lui Kanoute in minutul 68 si atacantul din Mali a sutat pentru 1-3.

 

Catalanii au acuzat golul primit si dupa doar doua minute a fost randul lui Fabiano sa perforeze poarta lui Valdes, dupa o faza construita de Zokora.

 

Real Madrid mai spera la titlu

 

La un punct in spatele Barcelonei in ierarhia din Primera, Real Madrid s-a impus in fata bascilor de la Atheltic Bilbao, cu 5-1.

 

In pofida scorului mare 'albii' au fost tinuti in sah pana in minutul 73, dupa care au reusit sa puncteze de patru ori.

 

Cristiano Ronaldo a deschis scorul in minutul 22, pentru ca Yeste sa egaleze cu patru minute inaintea pauzei.

 

Higuain a readus linistea pe Santiago Bernabeu in minutul 73, cand a marcat din cativa metri in urma unui corner executat de Xabi Alonso.

 

Fundasul Sergio Ramos a ridicat scorul la 3-1 in minutul 80, pentru ca Benzema sa marcheze pentru 4-1 un minut mai tarziu, finalizand pasa lui Kaka.

 

Marcelo a inchis tabela in minutul 89.

 

Ultima etapa

 

Cu o etapa inaintea finalului de sezon, Barcelona are 96 puncte, in timp ce Real Madrid se mentine pe locul secund, cu 95 puncte.

 

Barcelona primeste in ultima etapa vizita lui Real Valladolid, in timp ce Real Madrid se deplaseaza la Malaga.

 

Pentru ultimul loc de Liga Campionilor se lupta Sevilla (60 puncte) si Mallorca (59 puncte), in timp ce Villarreal si Getafe (ambele cu 55 puncte) urmeaza sa-si dispute ultimul loc de Liga Europa.

 

 

OnlineSport

Share this post


Link to post
Share on other sites

Barcelona a castigat campionatul degeaba a investit Real Madrid atat degeaba.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mda ..aici se practica sa spun asa ...spectacolul , scheme , tot felu , nu se joaca un fotbal curat..ca in anglia :mclosed1: ..Dar e bine si aici =))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recital Messi in victoria Barcelonei in Supercupa Spaniei!

 

Catalanii fusesera invinsi in prima mansa a Supercupei Spaniei de catre Sevilla (1-3), insa Lionel Messi a aratat din nou de ce este cel mai bun jucator al lumii, reusind un hat-trick in returul de pe Nou Camp.

 

 

Barcelona fusese invinsa clar de Sevilla, insa Guardiola nu scosese inca din maneca asul catalanilor, pe Lionel Messi. Argentinianul a fost titular in retur si a reusit sa intoarca de unul singur rezultatul din prima mansa, aducand primul trofeu din acest sezon pentru echipa "blau-grana".

 

Cu Messi in teren, dar si cu campionii mondiali Valdes, Pique, Busquets, Pedro titulari, Barcelona a intors rezultatul inca din prima repriza. Pedro a trecut superb de doi adversari, iar centrarea sa a fost reluata in proprie poarta de Konko ('14). Sevilla se clatina inca din primele minute, insa ce a urmat a reprezentat dezastrul pentru oaspeti. Messi a reusit doua goluri pana la finele reprizei, dupa ce a fost lansat de Xavi, respectiv Dani Alves, argentinianul desavarsindu-si opera in finalul partidei, cu un nou gol.

 

Astfel, catalanii castiga primul trofeu din acest sezon, iar Messi pare mai hotarat ca niciodata sa isi ajute echipa sa castige toate intrecerile in care este inscrisa.

 

FC Barcelona - Sevilla 4-0 (Konko '14 - aut., Messi '25, '44, '90)

 

Barcelona: Valdes - Alves, Pique, Abidal, Maxwell - Xavi ('88 Adriano), Busquets, Keita - Messi, Pedro ('57 David Villa), Bojan ('57 Iniesta).

 

Sevilla: Palop - Dabo, Konko, Escud

Share this post


Link to post
Share on other sites

Real madrid o sa castige cu siguranta dar si Barcelona nu 'i departe conteaza de tatica acum ambele echipe au jucatori tineri si experimentati cunteaza si antrenoru .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poate sa aduca Mourinho si tot Interul la Madrid. Eu nu cred ca are cum sa-i ia titlul Barcelonei. Joaca prea bine, chiar mai bine ca nationala Spaniei :D Forza Barca!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Poate sa aduca Mourinho si tot Interul la Madrid. Eu nu cred ca are cum sa-i ia titlul Barcelonei. Joaca prea bine, chiar mai bine ca nationala Spaniei :D Forza Barca!

 

 

 

Barca e barca... n-ai ce sa'i faci . Cred ca este cea mai buna echipa din lume la ora actuala ... Nu prea mai stiu pentru ca nu prea mai iubesc fotbalul

Share this post


Link to post
Share on other sites

Barcelona este cea care straluceste la ora actuala. Real poate sa il aiba pe C.Ronaldo , dar degeaba. In spania era si inca este o vedeta. messi :)) Barca va lua campionatul anul acesta :))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Coincidenţă sau Ujfalusi chiar are ceva cu Messi? VIDEO Fix acum un an, cehul era să-l "rupă" pe starul Bar

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...