Sign in to follow this  
Tornnado

Date bibliografice

4 posts in this topic

Aici puteti posta date bibliografice despre artistii/trupelor acestui gen dupa acest model.

 

Nume artist/trupa:

Date:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nume formatie / artist : Bob Marley

Date :

 

Robert "Bob" Nesta Marley (6 februarie 1945 - 11 mai 1981) a fost un cântăreţ, compozitor, chitarist şi activist jamaican. El este cel mai cunscut interpret de muzică reggae, şi este privit ca un profet al mişcării Rastafari.

 

Printre cele mai cunoscute cântece reggae ale lui Marley sunt '"I Shot the Sheriff", "No Woman, No Cry", "Three Little Birds", "Exodus", "Could You Be Loved", "Jamming'", "Redemption Song", şi "One Love".[1] Legend, compilaţia de cântece ale lui Bob Marley lansată post-mortem, este cel mai bine vândut album reggae al tuturor timpurilor, cu mai mult de 12 milioane de exemplare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nume artist/trupa: LADY GAGA

Date: Stefani Germanotta (nascuta pe 20 martie 1986), cunoscuta sub numele de Lady GaGa, este o cantareata si compozitoare americana cu origini italiene, ce apartine casei de discuri Interscope Records.

 

In copilarie a urmat cursurile unei scoli catolice private la care erau admise numai fete. Din primii ani de viata artista isi aminteste cum canta in fata oglinzii piese ale unor artisti ca Cyndi Lauper sau Michael Jackson. La patru ani, Lady GaGa invatase sa cante la pian dupa ureche. La varsta adolescentei a compus primul sau cantec, iar la 14 ani canta deja intr-un club din New Yrok, Atunci cand avea 17 ani, aceasta devine una dintre cele doar douazeci de persoane din lume admise in programul "Clive Davis" de la Scoala de Arte Tisch a Universitatii din New York. Era mereu prezenta in productiile Regis High School, acolo unde a interpretat roluri ca Philia in "A Funny Thing Happened on the Way to the Forum", Anna Andreyevna in "The Government Inspector", Lola in "Damn Yankees", Miss Adelaide in "Guys and Dolls" si Alice More in "A Man for All Seasons".

 

Stefani a inceput sa cutreiere orasul, cantand in mai multe cluburi din Lower East Side. Fiind inconjurata de o multime de cantareti care compuneau si interpretau acelasi stil muzical, aceasta a decis ca e vrmea sa faca ceva nou si provocatorpe scena underground: muzica pop. In 2006 a inceput sa colaboreze cu producatorul Rob Fusari, alaturi de care a compus unele dintre primele sale piese ca "Beautiful Dirty Rich", "Dirty Ice Cream" si "Disco Heaven". Atunci cand lucra la piesa "Again, Again" impreuna cu Fusari i-a venit ideea numelui Lady GaGa (o referinta la piesa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nume artista : RIHANNA

Date :

Robyn Rihanna Fenty (nascuta pe 20 februarie 1988 in Saint Michael) este o cantareata, muziciana, textiera si dansatoare din Barbados.Cunoscuta sub numele de Rihanna, ea a debutat in anul 2005 prin intermediul discului single

Edited by ladyy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.