Jump to content


Photo

Winamp 5.61 Build 3133-suport pentru Internet Explorer 9


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
4 replies to this topic

#1 Kawa

Kawa

  The WEIRDO one !

 • Moderator Global
 • 2,892 posts
 • Time Online: 66d 11h 47m 40s

Posted 19 March 2011 - 09:07 AM

Winamp este unul dintre cele mai po######re playere audio(incepand cu versiunile mai recenta suporta si video) pentru sistemul de operare Microsoft Windows (de aici si numele). Site-ul Donwload.com l-a asezat pe Winamp intre cele mai bune aplicatii in Iulie 2003 iar PC World a numit Winamp-ul "cel mai bun player de media" in martie 2007. Creatorul sau este programatorul Justin Frankel.

Este un program complex, cu multe caracteristici incluse (egalizator, sisteme de vizualizare etc.), dar adevaratele capacitati sunt scoase in evidenta de catre un plugin-urile sale. Acestea sunt fie inclus (plugin-urile pentru decodarea diverselor formate), fie se instaleaza si dau noi capacitati playerului.

Winamp vine cu doua interfete de baza (clasic si modern), dar puteti descarca si instala si alte interfete.

Extensiile acceptate de Winamp

Desi Winamp este folosit cel mai des pentru redarea melodiilor cu extensiile mp3, wav, mid si mod, acesta poate reda mai multe tipuri de melodii. Iata o lista cu toate extensiile suportate de Winamp: aac, it, mod, nst, stm, aif, itz, mp1, nsv, stz, aiff, kar, mp2, ogg, ult, amf, m2v, mp3, okt, flac, vld, m3u, m3u8, pls, asf, m4a, mp4, ptm, wav, au, mdz, mpeg, rmi, wma, avi, mid, mpg, s3m, wmv, cda, midi, mtm, s3z, xm, far, miz, nsa, snd, xmz, 669, voc, b4s, asx, wpl. Winamp poate de asemenea sa se conecteze la radio prin internet sau chiar la televiziunea prin internet.

Fereastra principala din Winamp 5

Interfata este compacta si este impartita in sase ferestre:

*Fereastra principala afiseaza titlul melodiei, timpul scurs sau timpul ramas din melodie, daca aceasta este stereo sau nu, un mic sistem de vizualizare a melodiei si cati kiloherti are aceasta. Contine un meniu cu optiuni, o bara de defilare pentru volum si butoane pentru controlul redarii fisierelor: un buton pentru repetare a redarii, pentru redarea fisierelor una cate una, un buton pentru redarea fisierelor aleator si bine-cunoscutele butoane pentru salt la fisierul precedent, redare, pauza, oprire, salt la fisierul urmator.

Editorul listei de melodii din Winamp 5

*Editorul listei de melodii afiseaza fisierele ce urmeaza sa fie redate de doua coloane: pe prima se afiseaza numele fisierului, pe a doua durata acestuia. In partea de jos a listei se gasesc butoane pentru organizarea listei: Add (Adaugare), Rem (prescurtare de la remove, eliminare), Sel (prescurate de la select, selectare), Misc (miscelanee), Manage playlist (meniu cu optiunile de deschidere, salvare, creare a listei).
*Fereastra de configurare este inclusa in fereastra principala iar optiunile ei sunt grupate in trei file: una pentru setarea egalizatorului la valorile dorite, una pentru setarea catorva optiuni din Winamp si una pentru alegerea unui model de culor pentru interfata (atunci cand se utilizeaza interfata Modern). Cand interfata utilizate este Classic fereastra de configurare nu mai este prezenta. In locul ei se afla doar egalizatorul, care de data aceasta nu mai este alipite de fereastra principala ci se afla intr-o fereastra independenta.
*Fereastra video este recent aparuta si este destinata vizionarii filmelor. Ea este alcatuita dintr-o portiune pentru afisare imaginii si o scurta portiune in partea de jos a ferestrei pe care se afla butoane pentru: trecerea filmului in ecran intreb, pentru aducerea imaginii la dimensiunea initiala sau pentru dublarea dimensiunii imaginii, un buton pentru maximizarea ferestrei, un buton pentru televiziunea prin internet si unul pentru optiuni. In cadrul acesteia, desene complexe se misca dupa ritmul muzicii. In mod implicit, exista doua tipuri de vizualizare: AVS (Advanced Visualization Studio, Studioul de Vizualizare Avansata), Nullsoft Tiny Fullscreen Visualization si Milkdrop. Milkdrop este mai pretentios deoarece trebuie ca monitorul sa aibe calitatea culorii de 16 biti pentru a putea rula. In mod implicit, fereastra de vizualizare este alip[ita de fereastra principala dar se poate detasa si reatasa oricand. Pe site-ul Winamp se gasesc si alte tipuri de vizualizare dar acestea nu vor sta alipite de fereastra principala, ci intr-o fereastra proprie.
*Biblioteca de media este o biblioteca ce pune la dispozitie melodii din topuri, melodii cu rating foarte mare chiar si unele filme

Studioul de vizualizare avansata (AVS)

Winammp include un sistem de vizualizare avansata, ce contine presetari create cu ajutorul unor instructiuni de Visual Basic prin intermediul unei interfete compacte. Oricine poate crea presetari, de la cele mai simple pana la cele mai complexe (ce utilizeaza miscare dinamic si efecte de lumina).

Lista completa a caracteristicilor o gasiti aici:
http://www.winamp.com/media-player/ro

Pentru a descarca Winamp 5.6.1 Final, click pe link-ul de mai jos:
http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Audio/Audio-Players/Winamp-5.shtml

Sursa: Devirusare#2 Deli

Deli

  Support eGaming

 • Members
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2,598 posts
 • Time Online: 34d 22h 33m 6s

Posted 19 March 2011 - 12:24 PM

l-am descarcat la internet doar sa vad cum arata este foarte frumos si imi place mult bravo pt topic

#3 Kenoby

Kenoby

  Ride or die,remember?

 • Members
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 3,685 posts
 • Time Online: 105d 5h 8m 19s

Posted 19 March 2011 - 12:52 PM

Frumoasa creatie a celor dl Winamp sper sa o tina tot asa deoarece lumea are nevoie de programe din ce in ce mai bune pentru a asculta muzica la calitate maxima.
P.s:Bravo pentru munca depusa Kawasaky

#4 Bine_Asa

Bine_Asa

  Active Gamer

 • Members
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 632 posts
 • Time Online: 4d 4h 18m 41s

Posted 19 March 2011 - 04:50 PM

L-am testat si eu. Functioneaza excelent. Adica merge pe orice fel de extensie. Setarile sunt perfecte :dancerock:
Sper ca pe parcurs cei de la "Winamp" sa foloseasca alte skinnuri mai atractive :dancerock:


#5 Radu_Toretto

Radu_Toretto

  Born to be wild !

 • Hall Of Fame
 • 10,230 posts
 • Time Online: 83d 11h 58m 47s

Posted 20 March 2011 - 09:58 AM

Il folosesc de cateva zile.
Mari performante in plus fata de versiunile precedente nu prea sunt.
Pot spune doar ca e singurul player audio pe care il folosesc de cand am PC-ul si nu am de gand sa il schimb.
Este un program complex si simplu de utilizat.

Pe viitor ar fi mai bine daca ar mai lucra putin la design si interfata grafica. Enjoy. =))