Jump to content


Photo

A apărut Firefox 7 - benchmark şi download


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 Kawa

Kawa

    The WEIRDO one !

  • Moderator Global
  • 2,897 posts
  • Time Online: 67d 30m 48s

Posted 27 September 2011 - 02:29 PM

Firefox 7 a ieşit din etapa de testare şi poate fi instalat īn versiune finală īncepānd de astăzi.

Posted Image


Firefox 7 continuă eforturile pentru īmbunătăţirea performanţelor, demarate īncă de la versiunea Firefox 6, oferind numeroase optimizări pentru reducerea consumului de memorie, timpi de aşteptare mai mici la īncărcarea paginilor web şi pornirea aplicaţiei.

Posted Image


Motorul Java Script din Firefox 7 a fost optimizat pentru o gestionare mai eficientă a resurselor, astfel īncāt performanţele să nu mai aibă de suferit din cauza creşterii consumului de memorie RAM. Īmbunătăţirile sunt resimţite īndeosebi după o perioadă mai īndelungată de utilizare, cānd lucrăm cu mai multe tab-uri deschise simultan.

Firefox Sync, serviciul responsabil de sincronizarea colecţiei de bookmark-uri şi opţiunile de configurare īntre mai multe calculatoare simultan, a primit īmbunătăţiri pentru actualizarea mai rapidă a informaţiilor, cānd salvăm un nou bookmark sau parolă de acces.

Firefox 7 oferă suport pentru accelerare hardware la redarea animaţiilor bazate pe API-ul HTML5, asigurat prin includerea tehnologiilor Azure Direct2D.

Adresate īndeosebi dezvoltatorilor Web, funcţia Web timing permite monitorizarea timpilor de īncărcare pentru paginile web şi navigarea website-urilor, iar CSS 3 Text-Overflow: ellipsis permite descoperirea erorilor de afişare īn componentele CSS 3 din paginile web.

Posted Image
(Firefox 7 - Peacekeeper benchmark)


După cum poate fi observat şi din punctajul oferit de benchmark-ul Peacekeeper, Firefox 7 este mai rapid decāt Firefox 6, dar semnificativ mai lent decāt Internet Explorer 9 sau Google Chrome 14.

Lăsānd testele sintetice la o parte, Firefox 7 se descurcă exemplar pe sistemele PC de generaţie mai veche, bazate pe o configuraţie limitată din punct de vedere al cantităţii de memorie RAM şi puterea de procesare disponibilă.

Testat pe un sistem PC echipat cu doar 1GB memorie RAM, Firefox 7 a păstrat performanţe rezonabile chiar şi după deschiderea a 8 tab-uri cu diverse pagini web. Īn aceleaşi condiţii de utilizare, penalizările resimţite din partea alternativelor Internet Explorer 9 şi Google Chrome 14 au fost sesizabil mai mari.

Sursa: go4it