Jump to content
Sign in to follow this  
SEFkabbod

10 ani de la sfertul de Cupa UEFA

  

2 members have voted

  1. 1. Are dreptate razvan?

    • Da . Rapidul merita sa se califice !
    • Nu , Steaua a mers pe primit !


Recommended Posts

​​1690761_w2.jpg

 
Au trecut 10 ani de la sfertul de finală dintre Steaua și Rapid din Cupa UEFA. Antrenorului giuleștenilor de atunci, Răzvan Lucescu, încă își mai pune întrebări cu privire la acel meci și nu își poate scoate din cap ratarea lui Emil Dică de la retur. 
În tur, Steaua a remizat pe terenul Rapidului, 1-1, iar la meciul de pe Lia Manoliu, rezultatul a fost 0-0. Steaua lui Olăroiu a mers mai departe în semifinale, acolo unde a fost oprită de Middlesbrough.
"A fost un moment unic pentru fotbalul românesc, o experienţă unică şi frumoasă pe care am trăit-o de-a lungul întregului an.
Pentru noi, a fost munca unui grup, care a reuşit să facă dintr-un Rapid aproape inexistent în Europa, o echipă respectată şi apreciată pe continent. Dubla cu Steaua a avut un farmec aparte, pentru că s-a creat o presiune imensă în acele zile, dar a fost o presiune care te motiva.
A fost dubla în care Rapid a fost mai bună în trei reprize, iar Steaua într-una, dar, la final, a sărbătorit Steaua, care a mers mai departe. Noi am avut meritul de a nu fi căzut, ba din contră ne-am strâns rândurile şi mai tare şi ne-am luat revanşa, peste trei săptămâni, în campionat.
În orice caz, a fost una dintre cele mai fascinante experienţe din fotbalul românesc, cel puţin după 1989, la nivelul echipelor de club.
Pentru mine rămâne o mare întrebare la care nu voi găsi niciodată răspuns: Ce s-ar fi întâmplat dacă Emil Dică nu rata acea ocazie uriaşă în minutul 87? Oare care ar fi fost soarta noastră în continuare", a zis Răzvan Lucescu pentru Adevărul



 
 
 
Sursa: thumb1_18933084a8275af5d055_logo.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...